X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sanchez and Ronaldo iz oči v oči

imageshack.us

Dva napadalca. Dva golgeterja. Dva idola. Eden je že Realova legenda, medtem ko bo drugi to kmalu prav tako postal. Preteklost in sedanjost nogometa se je združila v stvari, ki je obema skupna: goli. Hugo Sanchez je igral sedem let za Real Madrid, osvojil štiri nagrade Pichichi in nagrado Zlata kopačka, prav tako pa je postavil rekord v največ doseženih golih v La Ligi v eni sezoni: 38. Cristiano Ronaldo, ki je v dresu Reala dosegel že 84 golov, ima veliko spoštovanja do bivšega Realovega igralca in se obenem počuti ponosnega, ker je izenačil njegov rekord.

“Vedno sem govoril, da če bo moj rekord kdaj izenačen ali presežen, naj bo to s strani igralca Real Madrida”, pove Sanchez. “Veselil se bom tega, če ga bo Ronaldu uspe zrušiti. Rekordi so zato, da se jih ruši.” “Zelo sem počaščen, da sem se izenačil z dvema legendama, kot sta to Hugo Sanchez in Zarra”, doda Ronaldo, “Navdušen sem, da sem lahko med njima. Osebni dosežki so pomembni, vendar pa ne v takšni meri, kot so pomembni ekipni. Zadovoljen sem, saj ni lahko doseči 38 golov v eni sezoni, vendar pa je meni to uspelo s pomočjo mojih soigralcev. Ne bi mi uspelo osvojiti nagrade Pichichi ali Zlata kopačka brez njih. Zelo sem jim hvaležen. Vse kar lahko obljubim je to, da bom vedno dal vse od sebe, ko bom nosil ta dres. Ozil, Kaka, Xabi Alonso, Di Maria, Benzema, Higuain … težko je izbrati samo enega soigralca. Ta nagrada pripada vsem in zato jo želim deliti z njimi.”

imageshack.us

Hugo je poslušal in prikima v znak odobravanja in pri tem dodal, “Michel mi je verjetno največkrat asisitral za zadetek, vendar pa sem se dobro ujel z vsemi. Butragueño, Martin Vazquez … tudi sam verjamem, da ta nagrada pripada celotni ekipi.” Njegova ekipa je dosegla rekord s 107. doseženimi goli v eni sezoni. To leto Real Madridu ni uspelo doseči te številke, toda kljub temu so dosegli neverjetnih 94 golov. “Počakajmo, da vidimo ali bomo proti Almeriji dosegli več golov in da bi tako še izboljšali našo statistiko doseženih golov,” pove Cristiano.

imageshack.us

Pravijo, da se napadalci spominjajo vsakega doseženega gola in da lahko vsakega od njih tudi podrobno opišejo. Oba golgeterja sta dokazal, da to res drži. “Moj najljubši gol od 38. golov je bil prav zadnji, saj mi je omogočil, da sem dohitel Zarra in da sem osvojil nagrado Zlato kopačka,” pove Sanchez. “Gol sem dosegel po podaji Michela, nato pa sem sam preigral branilca in streljal na gol.” Tudi Cristiano je izbral zadetek, ki mu je omogočil izenačitev legendarnega rekorda, “Moj najljubši gol je moj drugi gol proti Villarrealu. Všeč mi je veliko mojih golov, vendar pa mi je najljubši ta, ker sem ga dosegel nazadnje.”

imageshack.us

Oba sta delila pohvale drug drugemu. “Verjamem, da bi dosegel še več golov, če bi imel Cristianovo hitost in močan strel, kakor tudi njegovo sposobnost gibanja, ko je v polnem teku. Od njegovih spretnosti bi to imel najraje.” “Rad bi dosegel gol s “škarjicami”, tako kot jih je dosegal on,” doda Ronaldo, “Rad bi tudi imel podobno statistiko doseženih zadetkov, kajti njegova je bila res impresivna.”

imageshack.us

“Cristiano je še mlad, močan in ima pred seboj še veliko let igranja nogometa tako da upam, da jih bo vse preživel v Real Madridu,” pove Hugo. “Ekipa bo dosegla še veliko golov, igrala še veliko dobrih tekem in osvojila še veliko lovorik s Cristianom. Niz, ki ga ima on je res spektakularen. Devet golov na treh zaporednih tekmah! To je neverjeten dosežek.” Cristiano obljublja, da bo vedno igral po svojih najboljših močeh, “Ko bom nosil dres Real Madrida, bom dal vedno vse od sebe.”

imageshack.us imageshack.us imageshack.us

38. golov Huga Sancheza:

38. golov Cristiana Ronalda: