X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cristiano Ronaldo popoln strelec

Za novim rekordom, ki ga je postavil Cristiano Ronaldo v soboto proti Almeriji, se skrivajo še ostala fenomenalna statistika. Med njimi je tudi ta, da je Ronaldo dosegel zadetek na 17. od 34. ligaških tekmah, poleg tega pa je na teh 17. tekmah na kar 14. dosegel več kot en zadetek na tekmo in sicer je osemkrat dosegel dva zadetka, štirikrat je dosegel hat-trick, dvakrat pa je dosegel po štiri zadetke. Ronaldo je tudi zaključil sezono s popolnim izkupičkom pri strelih iz bele točke, saj je zadel iz vseh osmih poskusov, štiri zadetke je dosegel tudi iz prostih strelov, prav tako pa je podrl svoj osebni rekord v doseženih zadetkih v enem mesecu, potem ko je v maju dosegel kar 11 zadetkov na štirih tekmah.

Veliko se da razbrati iz 40. zadetkov Cristiana Ronalda, ki jih je dosegel v letošnji sezoni La Lige in prvo dejstvo iz tega sledi, da jih je dosegel na 34. tekmah, kar pomeni, da je v povprečju dosegel 1,17 zadetka na tekmo. Prav tako lahko ugotovimo, da je v letošnji sezoni skupaj odigral 3.053 minut, kar pomeni, da je v španskem prvenstvu dosegel zadetek na vsakih 76,3 minute.

Šestindvajset zadetkov je Portugalec dosegel pred domačimi navijači na Santiago Bernebeu, medtem ko jih je preostalih 14 zadel na gostovanjih. Na osmih tekmah je Cristiano dosegel prvi zadetek svoje ekipe, od katerih se jih je šest končalo z zmago Madridist. Zadetki Cristiana so Real Madridu prinesli 13 točk, potem ko je na štirih tekmah dosegel odločilen zadetek, enkrat pa je zadel za izenačenje.

Ronaldo je kar osemindvajset zadetkov dosegel z desno nogo (štiri iz prostega strela), osem jih je dosegel z levo nogo in štiri zadetke z glavo. “CR7” je prav tako tudi specialist za izvajanje strelov iz enajstih metrov, potem ko je v letošnji La Ligi osemkrat streljal iz bele točke in dosegel prav toliko zadetkov.

S 40. zadetki ob svojem imenu je mogoče razbrati, da je Ronaldo imel skozi sezono več takšnih tekem, na katerih je dosegel po več kot en zadetek. Na osmih tekmah je dosegel po dva zadetka, na štirih tekmah je dosegel tako imenovani hat-trik (3. zadetke), dvakrat pa je končal tekmo tudi s štirimi zadetki. Malaga in Getafe sta ekipi, ki sta bili najboljši žrtvi Ronalda v tej sezoni, potem ko je obema ekipama skupaj na dveh tekmah zabil po pet zadetkov, sledijo pa Athletic Bilbao, Racing in Sevilla, ki so prejeli po štiri zadetke s strani Ronalda. Poleg tega je bil mesec maj najbolj uspešen mesec Cristiana, saj je na štirih tekmah dosegel kar 11 zadetkov (štiri proti Sevilli, tri proti Getafam ter po dva proti Villarrealu in Almeriji). Oktober je bil drugi najboljši mesec z 10. zadetki, januar pa tretji s petimi zadetki.

Ronaldo je sedaj tudi uradno presegel prejšnji rekord po doseženih zadetkih v eni sezoni, ki sta ga do sedaj imela v lasti Telmo Zarra in Hugo Sanchez, ki sta oba dosegla 38 zadetkov v eni sezoni. Kljub temu pa je španski športni časnik Marca, ki podeljuje nagrado Pichichi, Ronaldo pripisal 41 zadetkov, pri čemer je “sporen” zadetek Ronalda iz prostega strela proti Real Sociededu v mesecu septembru, ki ga je vodstvo prve lige (LFP) priprisalo Pepeju, ker se je pri strelu Ronalda žoge nekoliko odbila od Pepeja. Ne glede na ta zadetek, pa je Ronaldo tudi s 40. zadetki že drugič v svoji karieri osvojil nagrado Zlata kopačka, ki jo prejme najboljši strelec evropskih nogometnih lig.

Ronaldo je z dvema zadetkoma proti Almeriji dosegel svoj 52. in 53. zadetek v vseh tekmovanjih v tej sezoni, kar je zaenkrat tudi rekord med igralci v španskem nogometu.

40. zadetkov Cristiana Ronalda v sezoni 2010/11