X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Deset debijev mladih igralcev

V zadnjem delu sobotne tekme proti Almeriji se je Jose Mourinho vrnil nazaj k Realovi akademiji mladih igralcev in v igro namesto Dudeka in Benzemaja poslal Jesusa in Joseluja. To sta bila že deveti in deseti mladinski igralec, ki sta dočakala svoj debi v prvi ekipi Real Madrida pod vodstvom Joseja Mourinha. Alex, Juan Carlos, Mateos, Adan, Sarabia, Nacho, Morata in Mejias so debitirali že prej v letošnji sezoni.

Prvi mladi igralec, ki je dobil priložnost za dokazovanje v prvi ekipi Real Madrida pod vodstvom Mourinha je bil Juan Carlos, ki je debitiral v 6. krogu na tekmi proti Deportivu. Juan Carlos je užival v zadnjih dvanajstih minutah tekme ter pri tem na stadionu Santiago Bernebeu pokazal del svojih spretnosti in prodornosti.

Nekaj več priložnosti so mladi igralci nato dobili v Ligi prvakov. Mateos je tako odigral svojo prvo tekmo v dresu prve ekipe Real Madrida proti Ajaxu v Amsterdam Areni, medtem ko sta Sarabia in Adam dobila svojo priložnost na zadnji tekmi skupinskega dela proti francoskemu Auxerru.

V La Ligi je bil Morata zelo blizu zadetka ob svojem prvencu kot igralec Real Madrida na stadionu La Romareda proti Real Zaragozi, medtem ko je Alex Fernandez užival v svojih prvih minutah v dresu prve ekipe Real Madrida na tekmi proti Racingu na stadionu El Sardinero. Kmalu zatem je svoj debi dočakal tudi Alexov brat Nacho, ki pa je kar začel tekmo proti Valenciji v prvi postavi Real Madrida.

Tomas Mejías je dobil svojo prvo priložnost na tekmi proti Getafam. Mladi vratar je začel tekmo na klopi, vendar pa mu je Mourinho v 83. minuti dal priložnost, da je debitiral v prvi ekipi Real Madrida in še to na Santiago Bernabeu.

Jesus in Joselu sta tako kot zadnja debitirala in to prav na zadnji tekmi sezone. Prvi je v igro vstopil v 77. minuti namesto Dudek, ki zapušča vrste Real Madrida. Na drugi strani pa je Joselu vstopil v igro namesto Benzemaja (84. minuta) in le tri minute kasneje je svoj debi kronal še z zadetkom.

MLADI IGRALCI, KI SO DEBITIRALI PROD VODSTVOM JOSEJA MOURINHA
Igralec Tekma Datum
Juan Carlos Real Madrid 6-1 Deportivo 03-10-2010
Mateos Ajax 0-4 Real Madrid 23-11-2010
Adan Real Madrid 4-0 Auxerre 08-12-2010
Sarabia Real Madrid 4-0 Auxerre 08-12-2010
Morata Zaragoza 1-3 Real Madrid 12-12-2010
Alex Fernandez Racing 1-3 Real Madrid 07-03-2011
Nacho Fernandez Valencia 3-6 Real Madrid 23-04-2011
Tomas Mejias Real Madrid 4-0 Getafe 10-05-2011
Jesus Real Madrid 8-1 Almeria 21-05-2011
Joselu Real Madrid 8-1 Almeria 21-05-2011