X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 8-1 Almeria

imageshack.us

Real Madrid je zaključil sezono 2010/11 z osmimi doseženimi zadetki proti Alemriji (8-1), pri čemer je podrl tudi dva rekorda. Cristiano Ronaldo je dosegel svoj 40. gol v La Ligi v tej sezoni (41. gol za nagrado Pichichi), medtem ko je Real Madrid v celotnem španskem prvenstvu v letošnji sezoni dosegel neverjetna 102 gola in tako končal sezono kot najučinkovitejša ekipa prvenstva. Beli so se od svojih navijačev v sezoni 2010/11 poslovili s hat-trickom Adebayorja, dvema goloma Benzemaja in Cristiana Ronalde ter z golom debitanta Joseluja. Santiago Bernabeu se poslovil tudi od Jerzya Dudeka, potem ko je Poljak preživel zadnje štiri sezone v Real Madridu.

Nihče ni vedel, kdaj bi lahko Cristiano Ronaldo podrl rekord v doseženih zadetkih v eni sezoni, potem ko je bil pred zadnjo tekmo izenačen s Hugom Sanchezom in Zarro, vendar pa ni bilo potrebno dolgo čakati, da je portugalski napadalec razblinil vse dvome o tem. V 4. minuti je z leve strani prosti strel izvajal Xabi Alonso in podal predložek v kazenski prostor Alemerije, kjer je bil najvišji Sergio Ramos, ki je poskusil z glavo, vendar pa je zgrešil, kljub temu pa je bil na pravem mestu Ronaldo, ki je z lahkoto premagal Estebana. Z rekordom v žepu je Real Madrid gledal proti novemu cilju in ta je bil preseči mejo 100 doseženih golov v tej sezoni. V 30. minuti se je najprej odlično izkazal Ozil, ki je s fantastično podajo pred nasprotnikovim golom zaposlil Adebayorja, ki je povišal prednost Reala na dva zadetka. Po še drugem prejetem zadetku je bila Almeria prisiljena napasti in v 33. minuti ji je tudi uspelo znižati izid, potem ko je zadel Uche.

Po odmoru so beli iz garderobe prišli zelo motivirani in polni novega zanosa. V 48. minuti je na semaforju pisalo že 3-1, potem ko je po manjši zmedi v Almerijini obrambi zadel Benzema, le štiri minute kasneje pa je Adebayor dosegel še svoj drugi gol večera, potem ko je odbito žogo od vratnice po strelu Ronalda, pospravil v mrežo Estebana. Almeria ni imel odgovora na igro razigranega belega baleta. V 63. minuti se je svojega drugega gola večera razveselil tudi Benzema, ki je med nogama gostujočega vratarja Estebana zaključil spektakularno akcijo Reala. Toda najboljše je šele prihajalo. Manj kot 30 minut pred koncem tekme so Madridiste še bolj pritisnile v napadu. V 73. minuti je Adebayor zaokrožil svoj prvi hat-trick v dresu Real Madrida, kar je bil tudi 100. gol kraljevega kluba v letošnji sezoni La Lige. Le štiri minute kasneje je Cristiano sprejel žogo na sredini ter sam krenil proti vratarju Estebanu in nato še močno udaril z roba kazenskega prostora, pri čemer je bila brez moči celotna obramba Almerije. Ob vodstvu 7-1 je Mourinho zamenjal poslavljajočega Dudeka z Jesusom ter Benzemaja z Joselum. In prav napadalec Castille je imel zadnjo besedo na tekmi, potem ko je praktično ob svojem prvem dotiku z žogo v 87. minuti izkoristil lepo podajo Cristiana Ronalda ter tako postavil končni izid 8-1, s čimer je Real na odličen način zaključil sezono 2010/11.

Stadion: Santiago Bernebeu (Madrid)
Sodnik: Iglesias Villanueva
Real Madrid 8-1 Almeria
Ronaldo 4., 77., Adebayor 31., 51., 73., Benzema 48., 63., Joselu 87.; Uche 33.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us