X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Jose Callejon

Jose Maria Callejon,  tretja Realova okrepitev za sezono 2011/12, se vrača v kraljevi klub po treh letih, potem ko je vmes zaigral za Espanyol. Callejon je prišel v Real Madrid v letu 2002, svoj debi pa je v ekipi Castille pa je dočakal v sezoni 2007/08. Po tej sezoni je Callejon odšel v Espanyol, kjer je s časoma postal standardni član prve postave. Za klub iz Barcelone je v La Ligi odigral 97 tekem in dosegel 10 zadetkov.

Jose Maria Callejon je bil rojen v Motrili (Granada) 11. februarja 1987. Akademiji Real Madrida se je pridružil septembra 2002. Njegov brat dvojček Juan Miguel, ki trenutno igra za Cordobo, se je takrat prav tako pridružil klubu.

Callejon je v Real Madridu začel igrati v ekipi do 16 let in se počasi začel vzpenjati, dokler ni postal igralec C ekipe Real Madrida v začetku sezone 2006/07, nekaj tekem pa je za tretjo Realovo ekipo odigral že leto poprej. V sezoni 2007/08 je napredoval v drugo ekipo Real Madrida, v Castillo, prav tako pa je 25. marca 2008 debitiral za špansko reprezentanco do 21-let in sicer na tekmi proti Kazakhstanomu, kjer se je Callejon vpisal tudi med strelce. V sezoni 2007/08 je med drugim za Real Madrid Castillo zaigral na 36. tekmah dosegel kar 21 zadetkov.

Poleti leta 2008 je Callejon iz Real Madrid prestopil v Espanyol in 3. septembra 2008 je na tekmi proti Getafam odigral svoje prve minute v La Ligi. Callejon je prišel v Espanyol kot napadalec, vendar pa se je nato razvil v krilnega igralca, ki je sposoben igrati tako na levem kot desnem krilu, kar gre zahvala predvsem njegovi vsestranskosti, hitrosti in spretnostim preigravanja. V prvem letu je za Espanyol odigral 24 prvenstvenih tekem in pri tem dosegel dva zadetka. Te številke je še izboljšal v sezoni 2009/10, ko je v španskem prvenstvu odigral 36 tekem in dosegel dva zadetka.

Callejon je prišel do izraza v letošnji sezoni, ko ga je postal nepogrešljiv napadalec trenerja Pochettina, v kateri je odigral 37 tekem, dosegel šest zadetkov in sedemkrat aistiral za zadetek. Prav tako je odigral tudi 9 tekem Copa Del Rey, kjer je dosegel dva zadetka. Njegove spretnosti preigravanja so prisilile nasprotnike, da je bil Callejon igralec nad katerim je bilo v letošnji sezoni storjenih največ prekrškov in sicer kar 124.

Tri leta zatem, ko je Jose Callejon zapustil Real Madrid, se igralec sedaj vrača nazaj na Santiago Bernabeu, kjer bo delal pod vodstvom Joseja Mourinho.

Dosedanji klubi:
* Real Madrid Castilla 2007-2008
* Espanyol 2008-2011
* Real Madrid 2011-