X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Karanka

Pomočnik trenerja Aitor Karanka je v intervjuju za revijo DT poudarjal toplino in človeško plat Joseja Mourinha.

“Mourinho ni zahtevali ničesar od meni, ko sva se prvič srečala. Povedal mi je, da me poznal od mojih nogometnih dni, ko sem bil še igralec, da ve, da nimam trenerskih izkušenj, vendar pa da mi bo pomagal in da se bom počutil udobno med njegovim osebjem. Sam sem komaj kaj govoril v 20 minutah in sem bil popolnoma očaran.”

“Kljub polemiki z Manuelom Preciadom, ga je Mourinho poklical, ko je izvedel, da je umrl njegov oče. Videl se solze v njegovih očeh, ko je govoril z neozdravljivo bolnim otrokom, ki mu ga je predstavil Pedro Leon pred tekmo Copa del Rey, ki smo igrali v Murciji.”

“Mourinho je sposoben prepričati vsakogar, da ni nedosegljivih ciljev. Ne verjamem, da je sprožil odpor proti Real Madridu. Ljudje so metali kamne na naš avtobus tudi pred osmimi leti, ko sem sam igral za ekipo.”

“Mourinho ima ponavadi pomočnika trenerja, ki je nekdaj igral za ekipo in pozna klub. Moja naloga je bila, da sem ga seznanil z datumi v La Ligi, z nasprotniki, s stadioni … Opozoril me je, da bom sam prav tako imel tudi nekaj tiskovnih konferenc. Sam tega nisem jemal preveč resno, ker sem mislil, da mi je to povedal bolj zaradi retoričnega dejstva, vendar pa kot lahko sami sedaj vidite, sem sam imel več kot le eno novinarsko konferenco. Po enem letu dela z njim se zaveš, da ne opravljaš le običajnega dela, ki ga ima pomočnik trenerja.”

“Moč Real Madrid je v tovarištvo in v vključevanju vseh igralcev. Uspeh v Copa del Rey nam je omogočilo, da izkoristimo nekaj tega, vendar pa bi tudi brez osvojenega naslova v tej sezoni, vseeno pustili dober vtis. Menim, da smo se dobro odrezali, vendar pa moramo še izboljšati določene stvari za naslednjo sezono.”

“Nikakor Barcelona ni bila nedvomno boljše od nas. Proti njim smo uporabili drugačen sistem igre, glede na to kako oni igrajo. Mislili smo, da je to naša najboljša možnost in prepričan sem, da bi se uvrstili v finale Lige prvakov in da ne bi nihče podvomil v naši uspešnosti na prvi tekmi, če bi stvari potekale po nekoliko bolj normalni poti.”