X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Prva Realova turška reprezentanta

Nuri Sahin in Hamit Altintop sta poleg Callejona trenutno prvi dve okrepitvi za sezono 2011/12. Dva vezista, ki oba prihajata v Real iz Bundeslige, sta poleg tega tudi prva turška reprezentanta, ki bosta zaigrala v Real Madridu, s čimer se bosta pridružila še 146. drugim tujcem, ki so do sedaj sestavljali 109. letno zgodovino kraljevega kluba.

Prihod Sahina in Altintopa zaključujeta veljajo tujih igralcev v Real Madridu, potem ko bosta kot prva Turka do sedaj zaigrala v madridskem Realu.

Real Madrid je do sedaj v svoji 109-letni zgodovini kluba računal na igralce iz 30. različnih držav. Argentina (29 igralec) in Brazilijo (29 igralcev) sta do sedaj bili najbolj zastopani državi in sta ob enem tudi edini dve državi, ki sta imeli več kot 20 igralcev v belem klubu. Na tretjem mestu je Francija s 16. igralci, na četrtem mestu pa je Anglija z 11. igralci.

S prihodom Sahina in Altintopa se je Turčija pridružila Poljski in Kolumbiji z dvema igralcema ter s tem prehitela države, ki so prispevale po enega igralca (Bosna, Čile, Škotska, Slovaška, Mali, Mehika, Romunija, Švedska, Švica, Češka republika, Togo in Črno goro).

V trenutni ekipi Real Madrida je največ Argentincev (Higuain, Garay, Di Maria in Gago), sledijo Portugalci (Cristiano Ronaldo, Carvalho in Pepe), Nemca (Özil in Khedira), Brazilca (Marcelo in Kaka), Francoza (Lass in Benzema) ter Turka (Sahin in Altintop). Adebayor, ki prihaja iz Toga, je tako edini tuj igralec, ki je sam v Real Madridu.

146 TUJCEV, KI SO IGRALI ZA REAL MADRID:
Anglija (11): Beckham, Cunningham, Johnson, Lindsey, Linney, McManaman, Owen, Stampher, Vickerstaff, Wallace, Woodgate.
Argentina (29): Anzarda, Bizarri, Cambiaso, Di Stefano, Dominguez, Esnaider, Guerini, Imbelloni, Mas, Miguel Perez, Navarro, Olsen, Redondo, Rial, Roberto Martinez, Rocha, Ruggeri, Samuel, Solari, Touriño, Valdano, Wolf, Zarate, Gago, Higuain, Saviola, Heinze, Garay, Di Maria.
Belgija (2): Goyvaerts, Maertens.
Bosna (1): Baljic.
Brazilija (20): Baptista, Canario, Didi, Evaristo, Flavio Conceiçao, Giudicelli, Julio Cesar, Ricardo Rocha, Ze Roberto, Cesar Prates, Roberto Carlos, Robinho, Rodrigo, Ronaldo, Savio, Vitor, Cicinho, Emerson, Marcelo, Kaka.
Hrvaška (3): Jarni, Prosinecki, Suker.
Češka (1): Daucik.
Čile (1): Zamorano.
Črna gora (1): Mijatovic.
Danska (3): Gravesen, Jensen, Laudrup.
Francija (16): Parages, Faurie, Rene Petit, Juan Petit, Hon, Luciano, Normand, Raymond Kopa, Muller, Karembeu, Anelka, Makelele, Zidane, Lass, Faubert, Benzema.
Italija (3): Panucci, Cassano, Cannavaro.
Kolumbija (2): Congo, Rincon.
Madžarska (6): Alberty, Buzassy, Kaszas, Kellemen, Nemes, Puskas.
Mali (1): Diarra.
Mehika (1): Hugo Sanchez.
Nemčija (8): Breitner, Illgner, Netzer, Schuster, Stielike, Metzelder, Khedira, Ozil.
Nizozemska (8): Metgod, Seedorf, Van Nistelrooy, Sneijder, Drenthe, Robben, Van der Vaart, Huntelaar.
Paragvaj (3): Aguero, Fleitas, Maldonado.
Poljska (2): Rozitsky, Dudek.
Portugalska (5): Figo, Secretario, Pepe, Cristiano Ronaldo, Carvalho.
Romunija (1): Hagi.
Slovaška (1): Dubosky.
Srbija (4): Jankovic, Ognjenovic, Petkovic, Spasic.
Škotska (1): Watson.
Švedska (1): Simonsson.
Švica (1): Germann.
Turčija (2): Sahin, Altintop.
Togo (1): Adebayor.
Urugvaj (7): Acosta, Britos, Diogo, Pablo Garcia, Ramos, Rodriguez, Santamaria.