X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Benzema

Karim Benzema je opravil intervju za španski športni dnevnik Marca, medtem ko je na počitnicah v Lyonu, kjer je razpravljal tudi o svoji prihodnost v Real Madridu.

“V tej sezoni sem dosegel 30 zadetkov v dresu Real Madrida in francoske reprezentance zato mislim, da je bilo dobro leto. Res je, da sem imel na začetku nekaj težav, vendar če pogledam na rezultate iz druge polovice sezone, se slika zelo spremeni. Na začetku januarja sem začel veliko več igrati  in vedel sem, da se mi bodo zgodile dobre stvari, ko bom pridobil na samozavesti. Dobro se počutim pri igranju za Real Madrid. Ljubim navijače, ljudi in stadion. Tam bom še mnogo let.”

“V tej sezoni smo dosegli 102 zadetka, torej več kot Barça, kar je veliko za ekipi za katero pravijo, da je obrambno usmerjena. Real Madrid je vse tisto kar je potrebno za osvojitev trojne krone. Končanje 18-letne suše brez osvojenega naslova Copa del Rey je bilo dobro za nas, vendar pa želimo še več. Ta klub mora osvojiti vse. To je tisto kar nas učijo in čutiš od prvega trenutka naprej, ko podpišeš za klub. Res je, da mi je bilo na začetku sezone zelo težko. Imel sem nekaj odvečnih kilogramov, nekaj fizičnih težav … vendar pa, ko sem bil fizično dobro pripravljen, je vse potekalo dobro. Osebno gledano mislim, da imam sam še vedno dovolj prostora za napredovanje. Mislim, da me boste v naslednji sezoni videli še boljšega, ker se počutim dobro tako fizično kot tudi psihično.”

“Copa del Rey je moj prvi naslov v Madridu. Nisem zaigral v finalu, vendar pa sem igral na nekaterih pomembnih tekmah, kot sta to bila tekmi proti Sevilli in Atleticu. V finalu smo zmagali in bilo je super. Zakaj ne bi bil vesel, čeprav nisem igral?”

“Vedno smo spoštovati Barço, vendar pa ni bilo nobene razlike med obema ekipama. Oni so zelo dobri in igrajo odlično, vendar pa smo tudi mi zelo močni. Mislim, da je bila enakost med obema ekipama vidna na teh zadnjih štirih tekmah. Vse so bile zelo bojevite in z malo sreče bi se vse lahko izšlo veliko bolje. Če sem bolj natančen, sodniki nam niso pomagali, vendar pa lahko razmišljamo le tem, da jih bomo naslednjič premagali.”

“Mourinho rad zmaguje in prav tako tudi sam rad zmagujem. Pomagal mi napredovati kot nogometaš in kot oseba. Veliko pričakuje od mene, vendar pa mi je že sedaj pomagal napredovati. Sedaj vem kaj želim od sebe in vem, da lahko to dam tudi njemu. Moram dokazati, da lahko igram za to ekipo. Vem, da bo težko si zaslužiti svoje mesto, vendar pa je vse odvisno od mene.”

“Vse nove okrepitve so zelo dobre. Veliko nam bodo pomagali v naslednji sezoni. Sahin je bil izbran za najboljšega igralca v Bundesligi in vsi najboljši igralci si želijo igrati za Real Madrid.”

“41 ligaških zadetkov Cristiana bo zelo težko izenačiti. Zelo sem vesel za njega. Je odličen igralec, ki ni da samo dosega veliko zadetkov, ampak pomaga tudi drugim, da dosežejo zadetke. Zelo dobro se razumeva.”

“Mislim, da imam priložnosti za naskok na nagrado Ballon d’Or v naslednji sezoni. Igram za najboljšo ekipo na svetu, naslednje poletje imamo evropsko prvenstvo in imamo super ekipo. Če pogledam nazaj na moje tekme in zadetke v tej sezone, potem mislim, da lahko to dosežem. Naslednja sezona bo še boljša kot je bila ta. Hočem osvojiti vse.”