X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Casillas

Iker Casillas je spregovoril za Realmadrid.com med dogodek, ki ga je organiziral Philips. Kapetan Real Madrida je analiziral pravkar končano sezono in spregovoril o zadnjih okrepitvah.

Kako bi ocenili sezono?
Verjamem, da je bila sezona pozitivna tako na osebni kot na kolektivni ravni. Vse do konca sezone smo imeli priložnost osvojiti tri naslove. V La Ligi smo izgubili možnosti dva kroga pred konce, vendar pa menim, da smo imeli dokaj dobro sezono.

Ali je Barcelona zasluženo zmagala v finalu Lige prvakov?
Sam sem si že prej mislil, da tisti, ki bo zmagal v polfinalu med Real Madridom in Barcelono, da bo na koncu prvak, saj sta se takrat soočili dve najboljši ekipi. V finalu je bila Barcelona zelo superiorna proti Manchesterju. Menim, da če bi se Real uvrstil v finale, bi zagotovo premagal tudi Manchester.

Ali imajo vsi ti odzivi posameznih igralcev kaj opraviti z napetostmi, ki smo jih videli na El Clasicih?
Sam sem odigral že veliko tekem med Real Madridom in Barco in na vseh je bila prisotna določena napetost, saj oba kluba zagovarjata svoje interese, vendar pa ko smo v reprezentanci, pozabimo na vse to, ker predstavljamo vse.

Kakšen je cilj ekipe za naslednjo sezono?
Naš cilj je izboljšati vse to kar smo naredili v tej sezoni. Če bomo to storili, potem bomo imeli zelo dobro sezono. Izboljšanje našega mesta v prvenstvu bi pomenilo, da bi osvojili prvenstvo, če pa bomo še izboljšali svoj položaj v Ligi prvakov, pa bi zaigrali v finalu Lige prvakov. Če bomo še izboljšali to kar smo naredili v Copa del Rey bi pomenilo, da bi znova osvojili naslov. Karkoli bomo izboljšali glede na zadnjo sezono, bo odlično za nas.

Kaj menite o podpisu s Sahinom?
Je zelo mlad fant, tako kot celotno moštvo. Moštvo Real Madrida je pomlajeno, kar je zelo pozitivno za njegovo prihodnost. Nisem ga še videl veliko igrati, vendar zgleda, da je odličen igralec, ki se bo dobro prilagodil ekipi.

Kaj pa Altintop?
On je bolj izkušen, ker je že igral za več ekip. Lahko igra na več igralnih položajih in bo zato lahko veliko pomagal.

Callejon se vrača v ekipo. Kaj lahko on prinese ekipi?
Real Madrid je zapustil, da se je razvil kot igralec, kar ni enostavno. Real Madrid si vedno želi nazaj pripeljati svoje igralce, ko se vidi, da so se odlično znašli v novem okolju. On je še mlad igralec, ki prihaja iz naše akademije, poleg tega pa je tudi Španec. Vse to nas osrečuje, da bomo imeli še nekoga več iz akademije v prvi ekipi.

Katera je bil za vas najbolj poseben trenutek v sezoni?
To je bil več kot očitno osvojitev naslova Copa del Rey, naslova, ki si ga je celoten Madridismo nad vse želel osvojiti in to se je zgodilo v prelepem finalu. Za mene je bil to najboljši trenutek sezone.

Kaj lahko pomeni za ekipo, da bo tudi drugo leto za krmilom Jose Mourinho?
Med tem prvim letom so se morali novi igralci in novo trenersko vodstvo prilagoditi ekipi. Uspeh bo zagotovljen, če bomo izboljšali vse to kar smo naredili v zadnji sezoni. Potrudili se bomo, da damo vsako leto še več od sebe. Želimo, da ljudje zahtevajo še več od nas, kadar je to potrebno. V naslednji sezoni bomo poskušali narediti še en korak naprej.