X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Özil, evropski kralj asistenc

Mesut Özil je zaključil sezono 2010/11, ki je bila njegova prva sezona v belem dresu Real Madrida, kot najboljši asistent v Evropi, potem ko je prehitel Messija in Hulka ter Tadića.

Potem, ko so se že zaključila prvenstva v veliki večini Evrope, je sedaj čas za pregled statistike in pregled najboljših igralcev pretekle sezone, sezone 2010/11. Med desetimi najboljšimi asistenti v najmočnejših evropskih ligah tako na vrhu najdemo Mesuta Özila. Nemški vezist v dresu kraljevega kluba v pravkar zaključeni sezoni zbral kar 26 asistenc oz. podaj za zadetek v vseh tekmovanjih. Najbližje igralcu Real Madrida je prišel Leo Messi, ki je zbral 25 asistenc in Hulka ter Tadića, ki sta zbrala 21 asistenc.

Özil je pri tem 17 asistenc zbral v španskem prvenstvu, sedem v Ligi prvakov in še dve v Copa del Rey in vse to v svoji prvi sezoni v Real Madridu. Na podlagi tega je Özil postal eden od najpomembnejših okrepitev Real Madrida pred zadnjo sezono in Jose Mourinho je očitno zelo dobro slutil, kaj vse lahko nemški reprezentant prinese igri Real Madrida.

Lestvica najboljših podajalcev v sezoni 2010/2011:

1. Mesut Özil (Real Madrid, Nemčija) 26
2. Lionel Messi (Barcelona, Argentina) 25
3. Hulk (Porto, Brazilija) 21
3. Dušan Tadić (Groningen, Srbija) 21
5. Christian Tiffert (Kaiserslautern, Nemčija) 20
5. Dries Mertens (Utrecht, Belgija) 20
7. Marvin Martin (Sochaux, Francija) 19
8. Dani Alves (Barcelona, Brazilija) 18
9. Didier Drogba (Chelsea, Slonokoščena obala) 17
10. Adel Taarabt (Queens Park Rangers, Maroko) 16