X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Prvo leto Mourinha v Real Madridu

Minilo je že 365 dni od prihoda Joseja Mourinha v Real Madrid. V tem letu je Portugalec na klopi Reala osvojil pokalni naslov, špansko prvenstvo končal na drugem mestu, prišel do polfinala Lige prvakov, dvakrat je bil kaznovan s strani UEFA, “izsilil” pa je tudi odhod Jorgeja Valdan. Če potegnemo črto pod njegovo prvo leto v kraljevem klubu lahko mirno rečemo, da za njim v celoti gledano ni slaba sezona z enim osvojenim naslovom, ki je tudi dobra napoved za drugo leto njegovega vodenja, ki so statistično gledano še boljša kot njegove prve sezone v novem klubu.

Jose Mourinho je v teh 12-ih mesecih v ekipo Real Madrida vpeljal kar nekaj sprememb in zdi se, da njegov trenutek v kraljevem klubu šele prihaja. V svoji prvi sezoni na klopi Reala je ekipo v španskem prvenstvu popeljal do drugega mesta, pri čemer je ekipa izgubila možnosti za naslov šele dva kroga pred koncem ter pri tem na 38-ih prvenstvenih tekmah zabeležil 29 zmag, 5 remijev in 4 poraze. Njegovi varovanci so pod njegovim vodstvom zabili kar 102 zadetka v prvenstvu, kar je bilo prvič v Realovi zgodovini, da je ekipa v dveh zaporednih sezonah dosegla več kot 100 zadetkov. V Copa del Rey je Mourinho že v svoji prvi sezoni osvojil naslov, ki ga je Real neuspešno naskakoval vse od sezone 1992/93 in to potem, ko je kraljevi klub v finalu povsem zasluženo premagal svojega večnega tekmeca iz Katalonije. Tudi v Ligi prvakov so beli igrali odlično, potem ko so v skupinskem delu zabeležili 5 zmag in le en remi ter pri tem zbral največ točk od vseh 32-ih ekip. V nadaljevanju je Realu z Mourinhom na čelu po šestih letih uspelo premaga urok osmine finala Lige prvakov, beli so izločili Lyon, v četrtfinalu pa še angleški Tottenham. Real se je tako znova po dolgih letih pridobil sloves prvokategornika tudi v Evropi, potem ko se je uvrstil v polfinale, kjer pa je Real izločila kasnejša zmagovalka letošnje Lige prvakov, ekipa Barcelone. Mourinho je svojo avtoriteto iz prve ekipe prenesel tudi v ostale strukture Real Madrida, kar je ob koncu sezone na svoji lastni koži občutil tudi Jorge Valdano, ki je moral zapustiti mesto generalnega direktorja. Pri tem ostaja dejstvo, da je Jose Mourinho vrhunski trener, ki bo upajmo Real Madrid popeljal na stara pota slave, nenazadnje si je pri tem potrebno priznati, da mu je to skorajda uspelo že v njegovi krstni sezoni na klopi belega baleta, tako da lahko navijači Real Madrida z navdušenjem pričakujemo prihajajočo sezono.