X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Danes mineva 33 let od smrti Santiaga Bernabéu

2. junija bo za vedno ostal črn dan v srcih Madridist, saj je prav 2. junija 1978 umrl veliki Santiago Bernabéu Yeste, ki je kot predsednik vodil Real Madrid dolgih 35 let in bil s tem zagotovo najbolj vpliven posameznik v zgodovini kraljevega kluba. Njegov vpliv je presegel vse meje in zaradi tega še danes uživa v občudovanju nogometnega sveta. Danes bo ob njegovi 33. obletnici njegove smrti potekala slovesnost v njegovo čast in v njegov spomin v Almansi (Albacete), kjer je bil Santiaga Bernabéu rojen leta 1895.

Ta dogodek se bo začel danes ob 12:00, ko bosta nekdanja igralca Zoco in Pérez Payá položila venec na grob Santiaga Bernabéu, ki počiva na pokopališču v svojem rojstnem mestu. Ob 19:00 se bodo v njegov spomin v cerkvi v Madridu poklonili tudi v španski prestolnici, česar se bo udeležila tudi uprava, vodstvo in veterani Real Madrida, da bi se ponovno poklonili najpomembnejšemu predsedniku v zgodovini Real Madrid.

Santiago Bernabéu Yeste se je rodil v Almansi (Albacete), 8. junija 1895. Že kot zelo mlad se je njegova družina preselila v Madrid in Bernabéu se je leta 1909 pridružil mladinskim ekipam Real Madrida. Kmalu je postal odličen igralec in je zaigral v prvi ekipi Real Madrida kot napadalec, prav tako pa je več let nosil tudi kapetanski trak, preden se je leta 1927 upokojil kot igralec.

Leta 1929 je postal tajnik odbora direktorjev Real Madrida, na katerem mestu je ostal vse od leta 1935. Kasneje je bil tudi trener Real Madrida, preden je bil septembra 1943 izvoljen za predsednika Real Madrida in nemudoma je predlaga gradnjo novega stadiona za katerega je bilo zemljišče pridobljeno že v juniju 1944 in leto po tem se je gradnja novega stadiona tudi začela. Stadion, ki danes nosi tudi njegovo ime, je bil odprt leta 1947, takrat pa se je imenoval Chamartin.

Njegova zapuščina kot predsednik Real Madrid je izjemna in vse do danes ostaja nedosegljiva. V času njegovega predsedovanja je Real Madrid osvojil kar 16 naslovov španskega prvaka, šest naslovov evropskega prvaka, šest naslovov španskega pokala, naslov Interkontinentalnega pokala, dva naslova v pokalu UEFA, dva latinska naslova in dva svetovna naslova. S košarko ekipo je temu dodal še 19 ligaških naslovov, 18 naslovov španskega pokala, 6 naslovov evropskega prvaka, tri Interkontinentalne pokale in en naslov latinskega pokala. Vsekakor zavidljivi dosežki, ki si jih želi ponoviti vsak predsednik ne samo Real Madrida, ampak tudi ostalih klubov.