X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

José Mourinho je spregovoril v nočnem programu radia Cadena Ser, kjer je trener Real Madrida razpravljal o nedavno zaključeni sezoni, razpravljal je tudi o sezoni 2011/12, ki se bo začela s pripravami Real 11. julija ponovno v Los Angelesu, odgovoril pa je tudi na vprašanje o nekaterih igralcih iz Realove akademije in še o marsičem drugem.

“Sedaj ko nimamo treningov vstanem ob 7:30, zajtrkujem s svojo ženo in otroci pred odhodom v šolo, nato pa se odpravim na stadion, od tam na Valdebebas. tam imam srečanja z ljudmi, ki delajo z mano. Včasih je to s predsednikom in José Ángelom Sánchezom, sicer pa z drugimi ljudje, ki delajo v moji strukturi, torej z mojimi sodelavci, z zdravniki … Potrebno je, da so urejene vse stvari tako, da lahko 11. julija začnemo delati. Rad grem na počitnice brez skrbi. Želim delati. V preteklem letu sem bil zelo zaposlen, vendar pa uživam v nogometu. Moja družina se je počasi prilagoditi in so srečni. Nisem utrujen in to je najbolj pomembno, saj pomeni, da je vse potekalo “enostavno”. 15 dni bo več kot dovolj, da se vrnem še močnejši.”

“Pritisk meni ne predstavlja velikega problema. Nogomet ni bil zame nikoli dejavnik, ki me sili naprej, ampak mi je bil vedno vir užitka. Zmagati ali izgubiti ni nikoli bil problem, mogoče zato, ker sem večkrat zmagal kot pa izgubil. Pogovarjati se o pritisku lahko pomeni govoriti o nepravičnosti in zaradi tega bi se res počutil depresivno, toda nogomet v svoji najčistejši obliki ne predstavlja pritiska.”

“Dobra struktura znotraj kluba še ne zagotavlja uspeha, vendar pa slaba struktura prinaša neuspeh. Imamo najboljše pogoje za uspeh. Sedaj sam nimam prav nič več moči kot prej. Sam nikoli nisem iskal dodatne moči, ampak sem vedno delal funkcionalno in v sodelovanju. Moramo posodobiti in iskati popolnost, čeprav jo je težko doseči. Struktura kluba, ki ni prilagojena sodobnemu času prinaša neuspehe. Kmalu bo predsednika objavi naš nov model dela. Tam bo tudi grafikon z vsemi funkcijami, ki bodo zelo dobro določene in prav je da Madridste poznajo celotno strukturo.”

“Sam nisem tukaj, da bi kritiziral tiste, ki mislijo drugače. Sam sem tukaj, da trdo delam in da poskušam navijačem Real Madrida prinesti radost in veselje. Oni so najbolj pomemben člen institucije. Poleg resnega in predanega delo, so tudi časi, ko mislim, da klub ki prav obravnavan in zato sam nimam nobenega problema, da bi si poslabšal svojo podobo v bran institucije, kateri sem posvetil svojo dušo in srce.”

“Benzema in Higuain nista naprodaj. Nikoli ne veš, kako se bo odločil klub, a na zadnjem sestanku s Perezom in Sanchezom smo se vsi strinjali, da sta izredno pomembna za ekipo in da nista naprodaj.”

“Sahin je bil najboljši igralec nemškega prvenstva in to je bil izbran s strani igralcev v ligi, ki hitro napreduje. Spremljali smo ga kar nekaj časa in gledali njegov evolucijski profil, podobno kot pri Özilu, Di Mariji, Marcelu, Benzemaju … kar nam da misliti, da smo ekipa z lepo prihodnost. Če bo leta 2014 ali 2015 vstopil v veljavo tako imenovani finančni fair play, potem bo lahko Real Madrid predstavljal novo obdobje v nogometu, ker ima zelo mlade igralce in odličnega predsednika z poslovno vizijo. Altintop je zelo vsestranski igralec.

“Callejón je igralec, ki nam je všeč zaradi svojega načina igre in odnosa. Mesto v ekipi si mora vsak posameznik zaslužiti in to ni v nikakršen postopek. Mateos je praktično prišel iz Castille, kjer smo videli pomembne kvalitete, ki jih ima in zato bo prišel nazaj. Šest mesecev je igral za AEK in mi je bil tam zelo všeč. Sezono bomo začeli z nami in potem bomo videli, če bo ostal ali bomo z njim še počakali eno leto. Če bo prišlo do tega, potem bomo iskali ekipo, ki bo igrala v Španije ali ekipo, ki igra v Evropi. Adebayor je igralec Cityja in Real ima pravico, da ga prvi kupi. V poletnem prestopnem roku ima Real precej več možnosti in časa, da se prav odloči, vendar pa je pri vsem tudi zelo pomembno to, da si Adebayor želi ostati v Realu.”

“Kaka ni imel pravih priprav pred sezono že zadnjih štiri leta, saj se je ukvarjal s poškodbami, s svetovnim prvenstvom ali s pokalom konfederacij. Naše prepričanje je, da poskušamo preveriti razlike v stabilnosti, pri čemer bo sedaj opravil popolne priprave pred sezono in bo nato lahko postopoma prišel do svoje stare forme. Je neverjeten talent in del tega je pokazal tudi v zaključku sezone.”

“Ne bom bil hinavec. Coentrao in Agüero sta fantastična igralca, ampak pripadata drugim ekipam in Real Madrid stopi v stiku z igralci šele, ko se o tem prej sporazume s klubom za katerega določen igralec igra. Enako je bilo v primeru Sahina, Altintopa in Callejóna, ko smo se najprej pogovorili z njihovimi klubi.”

“Razprava ali je boljši Cristiano ali Messi ni za mene. Za mene so moji igralci najboljši. Casillas je najboljši na svetu, tako kot Cristiano, Marcelo … Če bodo predsednik, upravni odbor, igralci in navijači zadovoljni, bom ostal še nekaj časa v klubu. Valdebebas je posebno mesto za delo. Ob ljudeh kot sta Zidane ali Pardeza, je delati na tej ravni zelo pozitivno.”