X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Priprave Real Madrida 2011

Kampus UCLA bo tudi v letošnjem letu gostil začetek priprav Real Madrida pred novo sezono. Priprave se bodo začele 11. julija in se bodo končale 24. istega meseca, temu pa bodo nato sledile še priprave v Madridu in azijska turneja. V 13. dneh priprav v Los Angelesu bodo varovanci Joséja Mourinha odigrali tudi tri prijateljske tekme, vse na ameriških tleh. Prvo bodo igrali v Los Angeles proti LA Galaxy, za katerega igra nekdanja Madridista David Beckham. Drugo tekmo bodo beli odigrali v San Diegu proti mehiški ekipi Guadalajara, tretjo pa bodo igrali v Philadelphiji proti ekipi Philadelphia Union. Po ameriški turneji se bodo beli vrnili v špansko prestolnico, preden bodo odigrali še dve prijateljski tekmi v Evropi in sicer proti Hertha Berlin in Leicesterju. Po tekmi proti angleški ekipi bodo igralci Real Madrida odpotovali na Kitajsko, kjer bo Real Madrid odigral še dve tekmi in sicer 3. avgust proti ekipi Guangzhou Evergrande in nato še proti ekipi Tianjin Teda.

Začetek v Združenih državah Amerike
11. julij bo Real Madrid začel priprave na sezono 2011/12 in na ta dan bodo igralci kraljevega kluba najprej vsi opravili zdravniški pregled, nato pa bodo odpotovali na priprave v Združene države Amerike. Že drugo leto zapored bodo beli priprave na novo sezono začeli v kampusu UCLA (Los Angeles). V Los Angelesu bodo tako skoraj dva tedna trdo trenirali, preden se bodo 24. julija vrnili nazaj v Madrid.
V tej prvi fazi priprav na novo sezono bodo igralci kraljevega kluba obiskali mesta Los Angeles, San Diego in Philadelphia, kjer bodo odigrali tudi tri prijateljske tekme. Prvo prijateljsko tekmo bodo odigrali 16. julija proti Los Angeles Galaxyu, proti katerim so se pomerili že prejšnje leto na stadionu LA Memorial Coliseum. V ekipi LA Galaxya še vedno igral odlični ameriški igralec Landon Donovan, kakor tudi nekdanji igralec Real Madrida in tako stari znanec navijačev kraljevega kluba, David Beckham.
Štiri dni kasneje, 20. julija, bodo beli prvič s svoji zgodovini obiskali San Diego. Tam bodo odigrali drugo prijateljsko tekmo na stadionu Qualcomm proti ekipi Club Deportivo Guadalajara (Chivas) iz Mehike, ki velja za enega od najuspešnejši klub mehiške prve lige.
Zadnje srečanje bo Real odigral 23. julija v Philadelphiji na stadionu Lincoln Financial Field proti ekipi Philadelphia Union.

Obisk Real Madrida v Nemčiji in Angliji
V zadnjem času je postala tudi že nekakšna tradicija, da Real Madrid pred novo sezono odigra kakšno prijateljsko tekmo tudi v Nemčiji. Tako je Real v zadnjih treh sezonah igral v Frankfurtu, v Dortmundu in v Münchenu in tudi letošnja sezona ne bo izjema. Tokrat bodo beli odpotovali v Berlin, kjer bodo igrali proti berlinski Herthi, ki je nedavno znova vrnila se v Bundesligo, tekma pa bosta tekmeca odigrala na stadionu Olimpico v nemški prestolnici.
Druga in ob enem tudi zadnja postaja Reala na pripravah na novo sezono na stari celini bo angleški Leicester. Real Madrid vse od leta 2008 ni odigral nobene prijateljske tekme pred sezono v Angliji in sicer je bilo to nazadnje na pokalu Emirates, kjer so se beli pomerili z Arsenalom in Hamburgom.

Ponovno azijska turneja
Po turneji leta 2003 in 2005 se bo Real Madrid že tretjič v svoji zgodovini odpravil na turnejo po Kitajskem. Ta se bo začela 30. julija takoj po prijateljski tekmi proti Leicester, ko bodo beli odpotovali proti Kitajski, kjer bodo odigrali dve prijateljski tekmi. Prva tekma bo potekala 3. avgusta na stadionu Guangzhou Tianhe proti ekipi Guangzhou Evergrande, ki je nedavno napredovala v prvi kitajsko ligo. Druga tekma bo na sporedu tri dni kasneje v mestu Tianjin. Varovanci Joseja Mourinha se bodo na olimpijskem stadionu Water Drop pomerili z ekipo Tianjin Teda, ki je v zadnji sezoni zasedla drugo mesto v kitajskem prvenstvu.

KOLEDAR PRIPRAV REAL MADRIDA 2011
11/07/2011 Zdravniški pregledi (Valdebebas, Madrid)
11/07/2011 Potovanje v Los Angeles (ZDA)
11/07/2011 Prihod v Los Angeles (ZDA)
16/07/2011 Los Angeles Galaxy – Real Madrid (Los Angeles, ZDA)
20/07/2011 C. D. Guadalajara – Real Madrid (San Diego, ZDA)
23/07/2011 Philadelphia Union – Real Madrid (Philadelphia, ZDA)
24/07/2011 Povratek v Madrid
27/07/2011 Hertha Berlin – Real Madrid (Berlin, Nemčija)
30/07/2011 Leicester – Real Madrid (Leicester, Anglija)
30/07/2011 Potovanje na Kitajsko
03/08/2011 Guangzhou Evergrande – Real Madrid (Guangzhou Tianhe, Kitajska)
06/08/2011 Tianjin Teda – Real Madrid (Tianjin, Kitajska)
06/08/2011 Povratek v Madrid

Pred uradnim začetkom sezone bodo beli odigrali še dve tekmi španskega super pokala in sicer naj bi ti dve tekmi bili na sporedu 14. in 21. avgusta, nasprotnik pa bo kot je že znano Barcelona. Kot je že tradicija bo pred začetkom sezone na sporedu tudi pokal Santiago Bernebeu in sicer naj bi bil na sporedu 24. avgusta, nasprotnik belih pa naj bi bil Schalke 04 z Raulom na čelu, ki se bo tako prvič vrnil na “domače dvorišče”, potem ko je v lanskem letu zapustil vrste Real Madrida.