X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Higuain

Gonzalo Higuain je opravil intervju za televizijo Fox Sports, kjer je spregovoril o aktualnem dogajanju v Real Madridu.

Ali ste pričakovali, da boste postali tako pomembna v Real Madrid, čeprav ste še tako mladi?
Ko me je kupil Real Madrid, je bila ideja, da ne bi toliko igral, dokler ne bi bil pripravljen na to, vendar pa se je nato vse zgodilo tako nenadoma. Ko sem zaigral nisem čutil nobenega pritiska, saj sem vedel, da sem v najboljši ekipi na svetu. Moj oče mi je ob tem rekel: “Bodi miren, ker te niso zaman kupili.” Moj oče je bil prepričan, da bo z mano vse v redu.

Kakšno konkurence imate znotraj ekipe? Ali težko pridete do priložnosti za igranje?
Sam sem sedaj že leto za letom v najboljši ekipi na svetu, kjer vsako leto pride štiri ali pet igralcev, ki lahko igrajo tudi na mojem mestu, vendar pa sam še vedno rad dosegam zadetke. Zelo sem vesel, saj imamo odlično ekipo v Madridu. V teh letih sem lahko osvojil že nekaj naslov in sem imel priložnost igrati z zvezdami, o katerih sem prej lahko samo sanjal. Užival bom dokler bo trajalo.

Kaj pa, če pride Kun Aguero? Bi vam bilo to všeč?
Če bo Kun vprašal mene za nasvet, mu bom rekel, da naj pride v Real Madrida. Moraš biti dejansko slep, da si ne bi želel Kuna, saj je eden izmed najboljših napadalcev v tem trenutku in vsak trener bi si ga želel imeti v svoji ekipi.

Bi lahko Messi okrepil Real Madrid?
Če bi sam bil predsednik Real Madrida in bi imel res veliko denarja, bi ga vsekakor kupil.

Kakšen je vaš odnos z Mourinhom? Ali boste ostali v Real Madridu?
Prebral sem, da je rekel: “Higuain ni na prodaj.” Moja želja je ostati še naprej v Real Madridu z njim. Hočem osvojiti še več naslovov in čutim, da me imajo ljudje radi, tako da v tem trenutku mi ne more biti nikjer tako dobro. To je odlična ekipa in sam sem vesel v Madridu.

Kako se Mourinho obnaša do igralcev, da ti vedno stojijo za njim?
Če bi naredili raziskavo, bi zelo malo igralcev povedati kaj slabega o Mourinhu. Meni osebno je vedno pomagal in me zelo podpiral, ko sem bil poškodovan. Ve kako mora ravnati s svojimi igralci in razume svoje igralce, ob enem pa tudi naredi vse za ekipo in zato smo vsi zelo zadovoljni z njim.

Vam je bilo zelo težko v času poškodbe?
Želel sem si najboljše za ekipo, vendar sem jo tudi zelo pogrešal. Gledati ekipo iz lože je bilo zelo težko in si želiš čim prej vrniti na igrišča.

In sedaj?
Sedaj sem z mislimi pri reprezentanci in si želim osvojiti Copa America. Vesel sem, saj igram za Real Madrid in v reprezentanci, kaj več bi si lahko še želel?