X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Govor Pereza, Karanke & Granera

Predsednik Real Madrid je včeraj nagovoril več kot 4.000 navijačev kraljevega kluba, ki so se zbrali na letnem srečanju v vadbenem centru Real Madrida na Valdebabasu. “Člani navijaških klubov Real Madrida so po vsem svetu. Zaradi te akademije mladih igralcev, ki je pred vami, je klub še močnejši in zato smo postali ena od referenc ostalim. Prepričani smo, da je osvojitev naslova Copa del Rey začetek odličnega časa,” je povedal Florentino Perez na slovesnosti na kateri sta spregovorila tudi Karanka in Granero.

Predsednik Real Madrid se je želel zahvaliti navijačem za podporo med sezono v svojem govoru pred člani navijaških klubov na stadionu Alfredo Di Stefano: “Vaša strast do Real Madrida in igralcev je bistvenega pomena. Vi prenašate po svetu vrednote največjega kluba v zgodovini nogometa, kluba, ki se bo vedno zavedal vaše hvaležnosti in truda. Ta strast je motor za Real Madrid in naša osnova, zato hvala za vašo predanost, ker brez vas to ne bi imelo smisla.”

Predsednik se je ob tem spomnil tudi letošnjega leta in opisal svoj optimističen pogled na prihodnje leto. “Če je kaj značilno za to institucijo, je to njena lakota po zmagah in naslovih. V letošnjem letu smo postavili temelje za bodoče uspehe in uresničitev ciljev našega Real Madrida. Imamo spektakularno zelo mlado ekipo, najboljšega trener na svetu in tehnično osebje, ki je že osvojilo prvi naslov. Ta prvi pokal je samo začetek odličnega časa.”

Florentino Perez je opisal vadbeni center Valdebebas kot enega od biserov kluba: “To je dom za vseh Madridst. Vadbeni center je ponos vseh nas, potem ko je bil zgrajen na stebrih Real Madrid. Tukaj se začne oblikovati naša identiteta in veliko naših sanj. Če smo kaj ugotovili pri tem je to, da imamo sposobnost, da se nikoli ne predamo. Ta vrednota nas je naredila za največji klub dvajsetega stoletja in postali bomo še močnejši.”

Karanka in Granero
Pred predsednikom sta navijačem spregovorila tudi Karanka in Granero, ki sta tako predstavljala prvo ekipo. Pomočnik trenerja je ob tem dejal: “Želela sem si, da bi vam lahko prenesel ljubeče pozdrave Mourinha in celotnega trenerskega vodstva, ki ga sam zastopam. To je bila dobra sezona v kateri smo vseskozi čutili vašo podporo in zaradi tega ste tudi vi velik razlog, zakaj delamo vsak dan, da bi se zgodovina kluba še povečala.”

Granero je bil posnosen, da je lahko zastopa prvo ekipo in se pridružil navijačem: “V čast mi je biti tukaj kot igralec iz mladinskih vrst Real Madrida. Igralci se zavedamo pomembnosti navijače, saj ti predstavljajo velik del kluba. Želimo se vam zahvaliti za vso podporo, ki ste nam jo izkazali v tem letu. Prihodnje leto se bomo še naprej borili, da vam bi dali razlog za veselje in uspeh, ki si ga zaslužite. Morate čutili zasluženost za osvojitev naslova Copa del Rey, saj je ta tudi vaš naslov.”