X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ramos

Sergio Ramos je v intervjuju za španski športni dnevnik Marca spregovoril o samih ciljih Real Madrida, kot tudi o Joseju Mourinhu.

Ali ste si prestavljali, da bo Mourinhov družbeni in športni učinek tako močan?
To je bilo nekaj kar si lahko pričakoval, glede na vse kar se dogaja okoli našega trenerja. Le redki so trenerji, ki vzbudijo reakcije na način kot jih Mourinho. Srečni smo, ker ga imamo zaradi njegovih izkušenj in lovorik. Real Madrid je potreboval osebo kot je Mourinho, torej osebo z osebnostjo in karakterjem. Vsak dan se od njega kaj naučiš. Vedno je pozoren na vse kar ti lahko pomaga pri vsakodnevnem napredku.

Ali obstajata dva Mourinha, tisti, ki ga vidijo ljudje in tisti, ki ga vidite igralci?
Slika, ki ga predstavlja je njegova, vendar pa je resnica, da bližino, ki jo ima do vseh nas ne morete videti, če ga vidite samo takega kot je na tiskovnih konferencah ali na tekmah. Je zelo direktna oseba, zvesta svojim idejam in vedno išče le najboljše stvari pri vsakem igralcu.

Ali je Mourinho spremenil Sergia Ramosa v še boljšega branilca?
Zelo trdo smo delali na obrambnem vidiku in celotna ekipa je opazila to, ne samo jaz. Številke so tu. Obramba je bistvenega pomena za ekipo tako, da ne morete ceniti samo tiste, ki dosežejo zadetke.

Kako blizu je bil Real Madrid v tej sezoni Barceloni?
Ne maram nas primerjati z drugimi. Oni imajo svojo način in filozofijo igre. Naša filozofija je čisto drugačna in se jo je izmislil Mourinho. Korak za korakom dobivamo podobo odlične ekipe, ki igra boljše in je sposobna osvajati naslove.

Koliko visoko je postavljena lestvica v Real Madridu za Mourinhovo drugo sezono?
Real Madrid ima dolžnost, da se bori za vse štiri možne lovorike, ki bodo na razpolago v naslednji sezoni: španski super pokal, La Liga, Liga prvakov in Copa del Rey. To je vedno prioriteta te institucije. Osebno sem najbolj navdušen nad možnostjo igranja v finalu Lige prvakov, potem ko smo letos bili v polfinalu in bili zelo blizu uvrstitvi v finale. Toda cilj je, da še naprej napredujemo in da dosežemo vse te stvari. Smo na pravi poti.

Kako napreduje podaljšanje vaše pogodbe?
Ko bo vse dokončno in podpisano boste že izvedeli, vendar še nismo tam. Zelo smo zbližali naša stališča in sporazum je skoraj končan. Srečen sem in želim si končati kariero tu. Zelo sem srečen v Real Madridu in ne razmišljam o ničemer drugemu, kot o nadaljevanju igranja nogometa v belem dresu.

Ali vidite sebe kot Real Madridov Maldini?
On je bil moja referenca in moj idol in zelo bi bil ponosen, če se bo moje ime vpisalo v zgodovino Real Madrida, kot se je on v Milanovo.