X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Akademija prvakov

Po koncu sezone je čas, da se pregleda, kako se je v desetih mesecih trdega dela, napora in predanosti odrezala akademija Real Madrida. In kot je vsako dobro delo nagrajeno, so bile nagrajene tudi mladinske selekcije kraljevega kluba, ki so osvojile osem novih naslovov od skupno 13. možnih.

Juvenil A (U-19)
Ekipa, ki je prva zaključila sezono z naslovom v žepu je bila ekipa Juvenil A. Igralci Real Madrida do 19 let so to storili 26. marca, ko so na Cerro del Espino premagali Atletico Madrid z 1-2 ter tako dva kroga pred koncem prvenstva osvojili naslov. Trenerska sprememba na polovici sezone, ko je Toril odšel v Castillo, ni vplivala na delo mladih igralce, ki so tako končali sezono pod vodstvom Tristana Celadora ter pri tem v prvenstvu zabeležili kar 26 zmag, en remi in samo tri poraze.

Juvenil B (U-18)
10. april bo dan, ki si ga bo zapomnil trener ekipe Juvenil B, Victor Manuel Torres, potem ko so beli že matematično usvojili prvenstvo in to tri kroge pred koncem z zmago doma nad Atletico Madridom. Ekipa je imela za seboj odlično sezono potem ko so zabeležili 24 zmag, štiri remije in štiri poraze, kjer so blesteli predvsem v prvi polovici sezone, ko so nanizani kar 12 zaporednih zmag. Poleg tega so tudi dosegli največ zadetkov med vsemi ekipami do 18 let, saj so jih dosegli kar 91.

Juvenil C (U-17)
Zadnji, ki so se prebili do naslova so bili igralci ekipe do 17 let in Benjamín B, ki so 14. maja. Tri kroge pred koncem prvenstva so si igralci U-17 zagotovili naslov z zmago proti Concepcionu s 6-2, pri čemer so varovanci trenerja Luisa Miguela Ramisa za zmago v svoji skupini zbrali 78 točk.

Cadete A (U-16)
Ekipa Cadete A so sledili zgledu svojih vrstnikov, potem ko so osvojili Campeonato Preferente. Varovanci Joseja Fernandeza so osvojil naslov 14. aprila, potem ko so premagali Getafe s 4-3. Beli so tako kar šest krogov pred koncem osvojili prvenstvo, kjer so zbrali 83 točk, 15 več kot drugo uvrščena ekipa Atletico Madrida. Prav tako so pokazale veliko moč in odpornost na domačem igrišču, saj v celotnem prvenstvu niso oddali niti ene točke pred domačimi navijači.

Cadete B (U-15)
Ekipa U-15 se je prav tako želela pridružiti ekipam z osvojenimi naslovi in to jim je tudi uspelo 4. aprila, ko so v gosteh premagala ekipo Alcobendasa s 6-1. Igralci do 15. let so sezono končali z 82. osvojenimi točkami, kar je bilo kar 18 točk več kot drugo uvrščena ekipa Getafe C.

Infantil A (U-14)
Akademija Real Madrida je osvojila nove tri naslove v mesecu maju. 7. maja je ekipa do 14. let osvojila prvenstvo, potem ko so s 4-0 odpravili ekipo Torrejóna. Njegov strelski dosežek je bil res fenomenalen, saj so dosegli kar 114 zadetkov na 30. tekmah, kar pomeni kar 3,8 zadetka na tekmo.

Benjamín A (U-10)
12.maja so igralci ekipe Benjamin osvojili ligaški naslov, potem ko so premagali ekipo Canillasa s 3-0. Fantje pod vodstvom Juana Carlosa Juáreza niso postali le najboljši, ampak tudi v celotni sezoni niso zabeležili nobenega poraza ter skupno dosegli kar 186 zadetkov.

Benjamín B (U-9)
Zadnji so se naslova veselili otroci pod vodstvom Juana Martineza. Kot ekipa U-17 so tudi Benjamini B osvojili naslov 14. maja, potem ko so v predzadnjem krogu z 18-0 premagali Virgen de la Luz. Nobena druga ekipa iz mladinskih vrst Real Madrida ni dosegla več zadetkov kot so jih igralci ekipe do 9. let, ki so dosegli kar 236 zadetkov na samo 24. tekmah ter pri tem prejeli le 7 zadetkov.