X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Di Stéfano

Alfredo Di Stefano je včeraj v intervjuju za “Al primer toque” na radio Onda Cero spregovoril o Real Madridu. Častni predsednik Real Madrida je med drugim spregovoril o delu Mourinha, za katerega je dejal: “On dela v dobro kluba, se zavzema za njega in želi le najboljše za Real Madrid, to je dobro.” Spregovoril pa je tudi o prihodnosti belih: “Obeti se nam pozitivna prihodnost.”

La Saeta Rubia opisal sezono Real Madrida kot “zelo dobro”, ker “je prišlo veliko novih ljudi, ki so okrepili ekipo in so za to potrebovali nekaj časa. Vsak ima svoje značilnosti. Uigranost zahteva svoj čas, toda ljudje nimajo veliko potrpežljivosti. V Real Madridu se zahtevajo samo zmage, zmage in še enkrat zmage.”

Kaj je bilo Di Stefanu najbolj všeč v tej sezoni pri Real Madridu je bilo “navdušenje in energija.” Poleg tega je Di Stefano opozoril, da ta ekipa ima “hitrost in ritem, ki združuje ekipo in to je zelo dobro.”

Kar zadeva Joséja Mourinha je bil častni predsednik jasen: “Je zelo dober trener, ki dela v dobro kluba, se zavzema za njega in želi le najboljše za klub, kar je dobro. Obeti se nam pozitivna prihodnost. Sedaj moramo skupaj sestaviti vse majhne delčke, da bomo bili prava ekipa. Ne smemo samo podpisovati z novimi igralci. Okrepitve morajo igrati dobro. Imeli smo že kar nekaj odličnih igralcev v ekipi, ki pa so nato odlično igrali le v drugih klubih.”

Opozoril je tudi na pomen akademije: “Ta se dviguje in žanje uspehe. Vprašanje ni, kdo vse je v akademiji v ekipi kadetov, ki bodo zagotovo delali dobro, ampak se je potrebno vprašati, ali bodo pri 18. ali 20. letih lahko igrali na najvišji ravni?” Alfredo Di Stefano ve kaj govori, saj je kot trener iskal alternativo v sloviti “Quinta del Buitre”. “Ekipa je bila oslabljena in zato sem moral najti ustrezne okrepitve. Imeli smo dobre ljudi v akademiji in njihove značilnosti kot igralci so bile zelo dobre. Treba je biti pogumen, ko si trener ekipe in zato moraš sprejemati težke odločitve.”

Nazadnje je beseda stekla tudi delu, ki ga opravlja Florentino Perez: “Real Madrid je velika institucija in priznana na svetovni ravni. Predsednik dela dobro tako na športni kot finančni ravni.” Za konec je Alfredo Di Stefano zaključil z željo vsakega navijača Real Madrida: “Real Madrid si želi zmagati vse, tako v nogometu kot tudi in v košarki, saj smo vsi družina, vsi spadamo pod Real Madrida.”