X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Najboljši strelci akademije

Akademija Real Madrida je bila zelo uspešna v pretekli sezoni, tako na področju osvajanja naslovov, kot tudi na področju strelcev. Morata, Joselu, Óscar Plano, Jesé, Rubén Sobrino, Raúl de Tomás, Cristian Benavente, Legaz, Pozo, Borja, Antonio, Óscar Rodríguez, Ismael, Alexandru, Adrián in Richi so bili najboljši strelci v svojih ekipah in so skupaj dosegli kar neverjetnih 364 zadetkov. Tukaj je pregled vseh najboljših strelcev pretekle sezone iz mladinskih selekcijah kraljevega kluba.

CASTILLA: MORATA & JOSELU (14 golov vsak)

Kljub samo 18. letom je postal že pravi biser akademije Real Madrida s svojo kvaliteto in instinktom za gol. Alvaro Morata je pravi “ubijalski” napadalec in zato ni presenečenje, da je bil v zadnji sezoni najboljši strelec Castille. Morata je bil že v sezoni 2009/10 najboljši strelec ekipe Real Madrid C, potem ko je ob enem igral tudi za ekipo Juvenil A, s katero je osvojil tako ligo kot pokal. Njegovih 14 golov v pretekli sezono je bilo dovolj, da je postal eden od dveh najboljši strelcev v Castilli, potem ko si je prvo mesto delil z Joselujem, ki se je pridružil ekipi med sezono. Odlične igre 21- letnika je opazil tudi Jose Mourinho, pod katerim je tudi debitiral v prvi ekipe Real Madrida ter že ob svojem debiju tudi dosegel zadetek. Njegov talent, moč in splošna kvaliteta sta ga spremenili v enega od Castillijinih najpomembnejših nogometašev, kar dokazujejo tudi njegovi goli.

REAL MADRID C: ÓSCAR PLANO (12 golov)

Óscar Plano se je pridružil klubu leta 2002, ko je zaigral v ekipi Alevín B (U-11). Njegovo trdo delo in odlične igre so mu pomagale doseči, da je eden najpomembnejši napadalcev v celotni akademiji. V zadnji sezoni si je tako že pridobil zaupanje Torila, trenerja Castille, ki ga je ob koncu sezone vpoklical v drugo ekipo Real Madrida.

JUVENIL A (U-19): JESE & RUBEN SOBRINO (vsak 17 golov)

Po štirih letih trdega dela v mladinskih selekcijah je Jesé dokazal svoje nesporne kvalitete in strelske sposobnosti. Napadalec s Kanarskih otokov je pravi talent in tako je pri 18. letih že debitiral za Castillo. 17 je število golov, ki jih je dosegel Jesé v ekipi Juvenil A, s katero je postal tudi prvak v pretekli sezoni. Njegov partner v napadu, Ruben Sobrino, je znan po svoji hitrosti in moči. Ruben Sobrino dokazuje svoje strelske sposobnosti vse od prihoda v klub leta 2008, ki je tako kot  Jesé tudi član mladinske reprezentance Španije, prav tako pa je tudi on v pretekli sezoni zabil 17 golov.

JUVENIL B U-18: RAUL DE TOMAS (27 golov)
Raul je zagotovo prvi napadalec svoje ekipe. V Realovi akademiji je od leta 2004 in njegovo trdo delo ter predanost sta ga popeljala v špansko reprezentanco U-17, v kateri je tudi eden od ključnih mož ekipe. Ekipa Juvenil B je osvojila ligo 10. aprila, potem ko je dosegla največ golov v prvenstvu med vsemi ekipami, 91 golov, od tega jih je Raul zabil kar 27.

JUVENIL C (U-17): CHRISTIAN BENAVENTE (14 golov)
Cristiana Benaventeja lahko opišemo kot vezista, ki je zelo vsestranski igralec z nosom za gol, kar dokazuje tudi odlična pretekla sezona v kateri je s svojo ekipi osvojil ligaški naslov, poleg tega pa je dosegel tudi 14 od skupno 83 golov svoje ekipe.

CADETE A (U-16): MARCOS LEGAZ (29 golov)
Argentinski napadalec je s svojo ekipo zmagal na vseh domačih tekmah ter pri tem osvojil tudi ligaški naslov. V tej sezoni je Marcos občasno zaigral že za ekipo do 17 let, ki jo vodi José Fernández. Legaz je prišel v klub pred začetkom te sezone prispel to sezono in pokazal dober nos za gol ter svojo hitrost, kar mu je pomagalo do 29. doseženih golov za ekipo U-16 ekipo. Poleg teh 29. golov pa je dosegel tudi 7 golov za ekipo U-17, kar je lep dokaz, da gre za odličnega napadalca.

CADETE  B (U-15): JOSE ANGEL POZO (34 golov)
Pozo je kapetan ekipe in je odličen napadalec. Po samo treh letih v Realovi akademiji je Pozo postal vsestranski igralec z močnim strelom. Njegovih 34 golov je bilo zelo pomembno za ekipo U-15, ki je osvojila tudi ligaški naslov.

INFANTIL A (U-14): BORJA & ANTONIO (24 golov vsak)
24 golov Borje in 24 golov Antonia pomeni, da sta bil v pretekli sezoni eden od najbolj nevarnih napadalnih parov v ligi. Njune sposobnosti in zadetki so bili zelo pomembni za ekipo do 14 let, ki je osvojila ligo s samo tremi remiji in enim porazom. Antonio Paulo Gomes ve kako uporabiti svojo višino in hitrosti. Ti dve telesni danosti in njegova požrtvovalnost za ekipo so bile prava nočna mora vsake obrambe v ligi. Na drugi strani je Borja bolj eleganten igralec, ki ga je vedno lepo gledati igrati in ki vedno najde luknjo v nasprotnikovi obrambi.

INFANTIL B (U-13): OSCAR RODRIGUEZ (21 golov)
Ta 13-letni nogometaš je odigral ključno vlogo v svoji ekipi, ki je osvojila ligaški naslov ter pri tem zabeležila 17 zmag, 8 remijev in samo en poraz. Oscar je bil pravi vodja te ekipe, tako kot kapetan, kot tudi kot strelec, potem ko je s svojimi tehničnimi in fizičnimi sposobnosti v pretekli sezoni zabil 21 golov.

ALEVIN A (U-12): ISMAEL (23 golov)
Ismael Álvarez Lohoba je v pretekli sezoni zabil 23 golov s čimer je bil eden izmed najbolj izstopajočih igralcev v ekipi do 12 let. V 5-letih, odkar je v Realovi akademiji je pokazal izredne sposobnosti, da odloči najtežje tekme ter željo po nadaljnjem učenju. Skupaj s svojimi soigralci ima za seboj skoraj popolno sezono, v kateri je njegova izgubila le dve tekmi.

ALEVIN B (U-11): ALEXANDRU (16 golov)
Mircea Alexandru Tirlea je vedno trn v peti nasprotnikovi obrambi. Kljub temu, da ima samo 11 let, je pokazal, da je zelo inteligenten in spreten z žogo, zaradi česar je napadalec z veliko talenta, kar je dokazal s 16. doseženimi goli na 26-ih tekmah.

BENJAMIN A (U-10): ADRIAN (38 golov)
Z 38. goli je Adrián Peláez San José vodil svojo ekipo do osvojitve naslova v pretekli sezoni. Poleg izrednih spretnosti v kazenskem prostoru, ima Adrián tudi zelo močan in natančen strel izven kazenskega prostora. Njegov prispevek v pretekli sezoni je bil ključen pri osvojitvi ligaškega naslova, potem ko je ekipa do 10 let zmagala na vseh domačih tekmah ter na 24. tekmah dosegla neverjetnih 180 golov, od katerih jih je Adrián sam prispeval kar 38.

BENJAMIN B (U-9): RICHI (40 golov)
Ricardo Povedano González, Richi, je smrtonosen znotraj kazenskega prostora, čeprav je vezist, kar je dokazal s kar 40. goli v pretekli sezoni, s čimer se je izenačil s svojim idolom, Cristianom Ronaldom. Poleg tega je Richi tudi tehnično odlično podkovan in velik borec, saj se bori za prav vsako žogo, čeprav je to njegovo šele prvo leto v Realovi akademiji. Bil je najboljši strelec v ligi, kar je njegovi ekipi do devet let pomagalo do naslova.