X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ronaldo

Cristiano Ronaldo je v Lizboni opravil intervjuju za španski radio Cadena Cope. Igralec Real Madrida je analiziral pravkar končano sezono, razpravljal o zadnjih okrepitvah in pohvalil Joseja Mourinha.

“Želim osvojiti Realov deseti naslov Lige prvakov. Vem, kaj se je zgodilo v Madridu v zadnjih nekaj sezonah in prepričan sem, da bo celotno mesto praznovalo, če bomo osvojil Ligo prvakov. Kljub temu pa se moramo izogniti obsedenosti s tem. Stvari se boljše izidejo, ko ni prevelikega pritiska. Deseti naslov bomo osvojili prej ali slej.”

“To je bilo moje drugo leto v ligi in zato sem se počutil veliko bolj udobno. Na osebni ravni je bilo najboljše zaradi zadetkov in posameznih akcij, vendar pa bi raje dosegel le polovico teh zadetkov in osvojil naslov Lige prvakov ali La Lige. Za naslednjo sezono ne želim govoriti o številu zadetkov. Če delaš, če si skoncentriran, če ekipa igra dobra, potem je vse lažje. Težko je oceniti samega sebe, saj nisem tako samovšečna oseba. Toda, če se že moram oceniti od 0 do 10, potem ne vem … z 8 ali 9. Sezono Real Madrida bi ocenil prav tako tudi z 8 ali 9. Z še enim naslovom bi bila sezona fenomenalna.”

“Vsi pričakujemo, da bomo v naslednji sezoni osvojili pomembne stvari. Prepričan sem, da bomo in tako misli tudi trener, saj bo to njegova druga sezona v klubu in v vsaki drugi ekipi, ki jo je treniral je bil vedno boljši kot v prvi, tako kot je bila tudi moja druga sezona boljša zaradi njega in soigralcev. V tej sezoni bomo osvajali lovorike. Imamo potencial osvojiti prav vse.”

“Mourinho se je dokazal, da je najboljši v vsaki ligi v kateri je sodeloval. Najboljši so tisti, ki se dokažejo v več prvenstvenih ligah in on je osvojil naslov v prav vseh v katerih je igral. Ima močno zmagovalno miselnost. Vesel sem, da lahko delam z njim in upam, da bo ostal v ekipi še dolgo časa. Dejstvo, da sedaj dela v Madridu dokazuje, da je velik profesionalec. Prepričan sem, da bomo v tej sezoni taktično drugačni. Mourinho ve kaj moramo izboljšati in prepričan sem, da bomo skupaj osvojili nekaj pomembnega.”

“Ne bom zapustiti Real Madrid, vsaj ne še zdaj. Sam sem se odločil za Real Madrid pred Barcelono z razlogom. Odlično se počutim v mestu in kako nas ljudje sprejemajo in tako vidiš, kaj je pri vsem res pomembno. Sam bi si želel podpisati pogodbo še za dodatnih deset let in z veseljem bi se upokojil v Real Madridu. Imel sem se priložnost pridružiti Barceloni in drugim ekipam, vendar pa sem se odločil za Real Madrid, ker mi je bolj všeč kot vsi ostali. Denar ni najbolj pomembna stvar. Želim si do konca izpolniti svojo pogodbo.”

“Podprl bom vsako novo okrepitev, ki bo prišla v klub. Callejona že poznam zelo dobro iz La Lige in naša dva nova turško/nemška igralca imata odlično mentaliteto.”

“Adebayor mi je zelo všeč. Je zelo dober igralec in še večji moštveni kolega. Odličen je za ekipo. On in Marcelo vse razveseljujeta in zato ima zelo pozitiven vpliv na ekipo.”

“Kun Agüero in Neymar sta odlična igralca. Kun je že eden od najboljših in Neymar bi lahko še postal zvezda v prihodnosti. Coentrao je moj prijatelj. Je zelo vsestranski igralec in v tem trenutku je zagotovo najboljši portugalski igralec, ki trenutno igra še na Portugalskem. On bi bil odlična okrepitev. Je zelo ambiciozen. Mourinho ga zelo dobro pozna in ve, da lahko pomaga Real Madridu napredovati.”

“Ne tekmujejo z Messijem, sem tekmovati sam s sabo in proti ekipami iz lige. Messi je odličen igralec in igra v odlični ekipi. Res mi je všeč, ker je dobro, mogoče celo najboljši. V tem trenutku počne nekaj zelo pomembnega za Barcelono.”

Prav nič me ne zanima, kaj počne Barca oz. s kom se bo okrepila. Lahko pripelje Johana Cruyffa ali Diega Maradono. Z vsem spoštovanju mi je vseeno, koga bodo pripeljali v klub.