X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Marcelo ni igral na tekmi Škotska-Brazilija zaradi poškodbe

Igralec Real Madrida, Marcelo, ni bil vpoklican v brazilsko reprezentanco za prihajajoče južnoameriško nogometno prvenstvo Cope Americe 2011, kar je privedlo do raznih novic o tem, zakaj ni bil vpoklican. V teh novicah je navedeno, da Marcela ni med vpoklicanimi igralci, ker naj ne bi 27. marca 2011 želel igrati na prijateljski tekmi med Škotsko in Brazilijo v Londonu. Glede na vse te novice, v katerih naj bi Marcelo takrat trdil, da ima poškodovan hrbet in da zaradi tega ni želel zaigrati na tekmi, želi Real Madrid CF pojasniti in razjasniti zadevo zakaj točno Marcelo ni mogel igrati, saj je bil poškodovan in v dokaz tega obstajajo tudi izvidi zdravniških pregledov, ki jih je opravil igralec.

19. marca 2011 je Marcelo utrpel podplutbo desnih reber na ligaški tekmi proti Atletico Madridu in 24. marca se je pridružil brazilski reprezentanci na pripravah pred prijateljsko tekmo proti Škotski. Zaradi nevšečnosti Marcelo ni mogel sodelovati na tekmi, kar je 26. marca potrdila tudi brazilska nogometna zveza (CBF) z izjavo, ki potrjuje, da je Marcelo med treningom 25. marca utrpel udarec v rebra in da je bilo po pregledu potrjeno, da ima podplutbo mišice, kar mu je preprečilo, da bi zaigral proti Škotski.

Marcelo se je 28. marca vrnil v špansko prestolnico in ker je imel še vedno težave, se je Sanitas zdravniška služba Real Madrida po pogovoru z dr. Runco (vodja zdravniške službe službe brazilske reprezentance), odločila za izvedbo magnetne resonance v bolnišnici Sanitas La Moraleja. Po pregledu z magnetno resonanco je bilo dokončno potrjeno, da je Realov branilec utrpel poškodbo desne mišice pri 12. rebru, zaradi česar je moral počivati dva tedna.

Zaradi tega razloga igralca ni bil vpoklican tudi za naslednjo ligaško tekmo, ki jo je Real Madrid 2. aprila igral proti Sporting Gijonu. Marcelo se je vrnil v prvo ekipo kraljevega kluba 5. aprila na tekmi Lige prvakov proti Tottenhamu na Santiago Bernabeu.

Real Madrid CF obžaluje, da je prišlo do lažnih novic o odsotnosti Marcela na prihajajočem južnoameriškem prvenstvu, prav tako pa tudi o tem, da se je podvomilo v Marcela in o njegovi pripravljenosti igranja za svojo državo.