X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Mourinhovi uspehi v drugih sezonah

Jose Mourinho je do sedaj vedno dosegel spektakularne dosežke v svoji drugi sezoni na čelu ekipe, potem ko je skupaj osvojil kar osem naslovov v času svojega drugega leta v Porto, v Chelseaju in v Interju. Portugalski trener v povprečju osvoji 2,66 naslovov v svoji drugi sezoni v vsakem klubu in še vedno do sedaj je osvojil v drugem letu tudi ligaški naslov.

“Nisem osvojil pokala UEFA v moji drugi sezoni v Porto, niti naslova Lige prvakov v mojem drugem letu pri Interju zgolj po naključju. Normalno je za ekipo, da je v drugi sezoni boljša,” je dejal Mourinho v nedavnem intervjuju. Te izjave razkrivajo namere Mourinha za sezono 2011/12.

Po kratkem delu pri Benfici in União Leiria, je Mourinho v sezoni 2001/02 pristala v Portu s katerim je v svojem drugem letu v ekipi osvojil tri naslove: portugalsko ligo (ob rekordnih 86 osvojenih točkah, kar je pomenilo 11 točk vel kot drugo uvrščena Benfica), portugalski pokal (proti União Leiria) in svoj ​​prvi naslov pokala UEFA.

Mourinhovo drugo leto pri angleškem Chelseaju je bilo prav tako uspešno, potem ko je osvojil Community Shield proti Arsenalu na začetku sezone ter nato ob koncu sezone še drugič zapored naslov Premiershipa (angleška liga).

Druga sezona v Interju je bila za Joseja Mourinha naravnost spektakularna, potem ko je osvojil Scudetto (italijanska liga), italijanski pokal in Ligo prvakov. “Trojček” mu je tako prinesel tudi prestižni naziv Trener leta, ki ga podeljuje FIFA.

NASLOVI, KI JIH JE OSVOJIL JOSE MOURINHO V SVOJIH DRUGIH SEZONAH
SEZONA EKIPA NASLOV
2002/03 Porto Liga
Pokal
Pokal UEFA
2005/06 Chelsea Premier League
Community Shield
2009/10 Inter Milan Scudetto
Pokal
Liga prvakov