X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Özil z največ odigranimi tekmami

Po nedavnih obveznostih v klubu in v reprezentanci, se je za skoraj vse igralce Real Madrida končala sezona 2010/11. Tako lahko pregledamo statistiko tekem, ki so jih odigrali igralci kraljevega kluba, kjer vidimo, da je Mesut Özil od igralcev v polju, torej brez upoštevanja Casillasa, odigral največ tekem od vseh in sicer kar 63 tekem. Nemcu se je najbolj približal Xabi Alonso, ki je odigral 62 tekem, njemu pa nato sledita Di Maria in Cristiano Ronaldo.

Mesut Őzil je končal sezono z zadetkom, ki ga je dosegel na reprezentančni kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2012 proti Azerbajdžanu. Nemški vezist je že v svoji prvi pri Real Madridu navdušil navijače, prav tako pa je postal tudi že nepogrešljiv igralec nemške izbrane vrste. K statistiki odigranih tekem v pravkar končani sezoni moramo dodati tudi Mesutovo zadnjo tekmo v dresu Werderja, ki jo je odigral v prvem krogu nemškem pokalu.

SEZONA 2010/11 MESUTA ÖZILA
Tekmovanje Št. tekem
Real Madrid
La Liga 36
Liga prvakov 11
Copa del Rey 6
Werder Bremen
Nemški pokal 1
Nemška reprezentanca
Kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2012 7
Prijateljske tekme 2
Skupaj 63

Ko potegnemo črto pod sezono Özila lahko vidimo, da je bila ta skoraj odlična, potem ko je z Real Madridom osvojil Copo del Rey, v španskem prvenstvu končal na drugem mestu, v Ligi prvakov je z Realom izpadel šele v polfinalu ter si z nemško reprezentanco praktično že skoraj zagotovila mesto na evropskem prvenstvu leta 2012. Nemec si je od svojega prihoda v Real z odličnimi igrami pridobil zaupanje Joseja Mourinha in je tako že v svoji prvi v španski prestolnici zaigral na kar 36. prvenstvenih tekmah.

Kljub svoji mladosti je Özil v zadnjih letih napravil ogromen napredek, kar mu tudi dovoljuje, da lahko v eni sezoni odigra več kot 50 tekem. V sezoni 2008/09 je tako odigral 59 tekem, še v sezoni poprej pa 58, kjer so vštete tudi odlične igre na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki. V dresu Real Madrida je še izboljšal te številke, potem ko je skupaj v zadnji sezoni odigral kar 63 tekem, kar je bilo največ od igralcev Reala v polju. Edini, ki je odigral tekmo več, torej 64 tekem, je bil kapetan in vratar Iker Casillas.

IGRALCI POLJA REAL MADRIDA Z NAJVEČ ODIGRANIMI TEKMAMI V ZADNJI SEZONI
Özil 63
Xabi Alonso 62
Di María 59
Cristiano Ronaldo 59
Benzema 58
Sergio Ramos 55
Carvalho 55
Arbeloa 52
Marcelo 50
Khedira 48