X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Sahin

Nuri Sahin je intervjuju, ki je bil opravljen v Nemčiji dejal, da je sedaj že povsem okreval po poškodbi kolena in da se veseli življenja in igranja v Real Madridu, prav tako pa je povedal, da že sedaj zna kar nekaj povedati v španščini.

Po osvojitvi naslova v Bundesligi z Dortmundom odhajate v Madrid. Verjamemo, da morate biti zelo veseli …
Ja, saj grem v največji in najpomembnejši klub na svetu, kamor si na neki točki v svoji karieri želijo vsi igralci in sam sem zelo zadovoljen, da imam to priložnost. Zelo trdo sem delal za to priložnost, tako da odhajam tam poln veselja.

V Real Madridu ne boste enostavno dobili mesto v začetni postavi. Morali se boste boriti z igralci, kot sta Xabi Alonso in Khedira.
Vem, da je v ekipah, kot je to Real Madrid, še veliko večja konkurenca, vendar pa sem prepričan, da mi bo uspelo. Če bi razmišljal drugače, potem ne bi šel v Real. Zavedam se vsega tega in zato odhajam v Madrid brez vsakršnih dvomov.

Razlika med Dortmundom in Real Madridom bo ogromen, ne samo s profesionalne plati, ampak tudi že v primerjavi obeh mest. Ste že imeli priložnost, da ste si izbrali vaš novi dom?
Mesto že nekoliko poznam, zato lahko rečem, da je zelo lepo in zato sem zelo vesel, da bom živel v Madrid. V Madrid bom prišel v začetku julija, si takoj našel hišo, tako da bo vse pripravljeno za moj prestop.

Ste pripravljeni na začetek dela z Mourinhom in s svojimi novimi soigralci?
Povsem sem že okreval po poškodbi kolena in v Madrid bom prišel v dobri telesni pripravljenosti, zaradi česar bom bil pripravljen na začetek dela z mojimi soigralci.

Med njimi sta tudi vaša dobra prijatelja, Özi in Altintop.
Ker bom obkrožen z ljudmi, ki jih poznam, mi bodo stvari zagotovo lažje. Z Mesutom sem že govorili o Madrid in njegove informacije mi bodo pomagale, da se dobro pripravim.

Vam je povedal tudi o tem, kako težko se je naučiti španski jezik …
Upam, da se ga bom hitro naučil. Kljub temu pa se ga učim že skoraj leto in pol.

Ste se morda pripravljali na odhod v Španijo? Ali ste že pred prejšnjo sezono vedeli, da boste igrali v Španiji?
Ne, nisem načrtov prihoda v noben španski klub, ampak sem se začel učiti španščine iz preprostega zanimanja med soigralci v Dortmundu. Naš učitelj, ki nam je pomagal se naučiti govoriti in razumeti stvari v španščini, je bil prevajalec Lucasa Barriosa.

Kaj bi lahko povedali v španščini?
Na primer, da je moj cilj, da ko bomo naslednjič govorili, bomo intervju opravili samo v španščini.