X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ronaldo

Portugalec te dni dopustuje v Turčiji, kjer je med drugim tudi spregovoril v intervjuju za turški časopis “Vatan”. Cristiano Ronaldo je v intervjuju povedal, da je s svojimi mislimi že pri naslednji sezoni Real Madrida, prav tako pa je spregovoril tudi o Sahinu in Altintopu.

Ali sledite turškemu nogometu?
Po resnici povedano ne. Sam sem zelo osredotočen na mojo sezono v Real Madridu.

Ali imate najljubšega igralca v turški ligi?
Moje poznavanje turškega nogometa je zelo omejeno. Kljub temu pa izvem veliko stvari o turški ligi, kar gre zahvala Hugu Almeidi iz Bešiktaša. Je moj zelo tesen prijatelj in mi je povedal, da imajo neverjetno skupino navijačev “Çarsi”. Prav tako sem v dobrih odnosih z Demirörenom, s predsednikoma kluba.

V naslednji sezoni bo Mourinho imel v svoji ekipi kar tri igralce turškega porekla …
Özil je že sedaj eden ključnih igralcev naše ekipe, potem ko se je po prihodu v klub zelo hitro prilagodil in je igral fenomenalno. Sahina in Altintopa še ne poznam najbolje. Videl sem ju igrati nekaj tekem v nemški ligi. Sam bom dal vse od sebe, da bi jima pomagal pri vsem kar potrebujeta, ko bosta prišla, da se bosta počutila kot doma. Pomembna stvar je, da vsi prispevamo svoj delež ekipi in da naredimo vse kar lahko, da Real Madrida osvoji vse naslove v tej sezoni. Prepričan sem, da nam bosta tako Sahin kot Altintop veliko pomagala pri tem.

Sahin je znan po svojih odličnih prostih strelih, mu poste prepustili proste strele v tej sezoni?
(Smeh). Če bo prosti strel na idealnem mestu zame, bom ga sam zagotovo izvajal.

Imate kakšen ritual, ki vam pomaga, ko izvajate proste strele?
Nimam nobenega. Prav tako nimam nobenega rituala pred tekmo. Na igriščem pridem igrati …

Kako zaustaviti Barco v naslednji sezoni?
Za začetek jih moraš premagati! Samo tako bomo lahko prišli do ligaškega naslova. V naslednji sezoni bomo veliko bolj močnejši in prepričan sem, da imamo tisto kar je potrebno, da jih premagamo. Izrinili jih bomo s prestola.

Kaj pa Messi? S katerega vidika igre mislite, da je on najboljši in s katerega vi?
Glede vsega tega mi je vseeno, saj me ne zanimajo te primerjave. Moja osebnost in moj nogometni slog nima nič opraviti z njim. Mene izključno zanimajo moje predstave in zmage Real Madrida in to je to!

Vedno ste v popolni telesni pripravljenosti. Je to zato, ker trenirate več kot drugi igralci in ne godite veliko po zabavah, kot to počnejo nekateri igralci?
Ne, sam treniram kot vsi ostali. Nekateri ljudje mislijo, da sam hodim po zabavah, vendar pa ne hodim. Grem zgodaj v posteljo, ker je zame spanec zelo pomemben.

Kako upravljate s svojim denarjem?
Hranim ga na poseben račun v banki.

Ali menite, da vas bomo nekega dne videli igrati tekme v turški ligi?
Nihče ne ve kaj prinaša prihodnost in tako nikoli ne reči nikoli. Če bo nekoč prišla dobra ponudba iz Turčije, zakaj pa ne?

Kakšen je vpliv na igralca, ko je ta v razmerju?
Če je igralec srečen, igra dobro. Ljubezen močno vpliv na igralca in ta mi omogoča, da sem srečen.

In ste zaljubljeni?
Ja, seveda.