X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Ricardo Carvalho – zbiralec lovorik

Ricardo Carvalho je postal že sinonim za uspeh v vsaki ekipi za katero je igral v zadnjih desetih letih, potem ko je branilec tem času osvojil kar 18 lovorik. Tudi v Real Madridu je Portugalec nadaljeval uspešno zbiranje lovorik, potem ko je z kraljevim klubom v letu 2011 osvojil lovoriko Copa del Rey. Sigurnost od prvega dne naprej, izkušnje, odnos in zmagovalen karakter je le nekaj značilnosti Carvalha, zaradi česar je postal ljubljenec navijačev na Santiago Bernabeu.

Sezona za sezono, Carvalho potrjuje, da je eden izmed najboljših branilcev evropskega nogometa. Carvalho, ki je maja dopolnil 33 let, je najuspešnejši igralec v ekipi Real Madrida. Svoj prvi naslov je osvojil v sezoni 2001/02 s Portom (Portugalska Supertaça), potem ko se je pridružil ekipi kot zamenjava za Alverça, ki je odšel na posojo v drug klub. Carvalho je nato osvojil še veliko več lovorik, ko je prišel na klop Porta Jose Mourinho in sicer je osvoji: pokal UEFA, Ligo prvakov, dva ligaška naslova in še en pokal Supertaça.

Carvalho je nato sledil Mourinhu tudi v London k Chelseaju, kjer sta skupaj že v prvem letu pri modrih osvojila naslov Premier League in ligaški pokal. Branilec je še naprej osvajal naslove s Chelseajem, tudi po odhodu Mourinha.

Sezona 2007/08 je bila edina sezona v kateri Carvalhu ni uspelo osvojiti nobene lovorike, potem ko je Chelsea osvojil drugo mesto v angleškem prvenstvu, v ligaškem pokalu, v Ligi prvakov in v Community Shieldu. Kljub temu je Portugalec blestel v tej sezoni in je zato bil s strani svojih soigralcev nagrajen z nagrado Igralec leta.

LOVORIKE RICARDA CARVALHA
Sezona Lovorika
1998/99

Portugalska liga, Supertaça

2001/02 Supertaça
2002/03 Pokal UEFA, Portugalska liga, Portugalski pokal
2003/04 Liga prvakov, Portugalska liga, Supertaça
2004/05 Premier League, Ligaški pokal
2005/06 Premier League, Community Shield
2006/07 FA Cup, Ligaški pokal
2008/09 FA Cup
2009/10 Premier League, FA Cup, Community Shield
2010/11 Copa del Rey