X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Benzema

Karim Benzema si je med počitnicami vzel čas, da je spregovoril za španski športni dnevnik AS. Napadalec Real Madrida je tako spregovoril o svojih počitnicah, pričakovanjih za naslednjo sezono in o vlogi Zinedina Zidana v ekipi.

Kako potekajo vaše počitnice?
Fenomenalno. Imam veliko časa. Bil sem že na Ibizi in sedaj grem še na Mauritius. Polnim svoje baterije.

Rekli ste, da ste bili že na Ibizi za nekaj dni. Ali vam je bilo všeč?
Bilo je super. Nisem bil prej še tam in moram reči, da mi je zelo všeč. Tam sem se srečal s Carlesom Puyolom, z mojim prijateljem Mesutom in nekaterimi drugimi nogometaši.

Ali vam je uspelo pozabiti na nogomet v času počitnic?
Poskušam se nekoliko odklopiti, vendar pa imam vedno v mislih nogomet. Poleg tega sem z ljudmi, ki nikoli ne nehajo govoriti o njem. Šport je del mojega življenja. Žoga je vedno ob meni.

Ali vam je Mourinho dal kakšne predloge za poletje?
Trener nam je zaželel prijetno bivanje in nas je prosil, da se vrnemo v dobri formi. Smo profesionalci in zato vemo kaj moramo storiti. Sam osebno skrbim za sebe in vem, da bom 11. julija, ko se bom vrnil v Madrid, v odlični formi. Vsak dan treniram. Veliko plavam, ker je to dobro za hrbet, prav tako pa se veliko vozim s kolesom.

Kako bi povzeli svojo drugo sezono v Madridu?
Mislim, da sem imel odlično sezono. Bilo mi je težko na začetku, ker sem imel nekaj bolečin in ker sem imel nekoliko prekomerno telesno težo. Toda te ovire so me prisilile, da sem trdo delal in stvari so se spremenile na bolje. Prav zaradi tega lahko rečem, da sem zelo zadovoljen z drugo polovico sezone. Verjamem, da sem se odzval na zaupanje, ki so ga ljudje imeli v mene.

Kateri je bil vaš najslabši trenutek sezone?
Ne igranje v polfinalu Lige prvakov. Brez dvoma. Čeprav popolnoma spoštujem odločitev trenerja, je bilo to zame zelo neprijetno, ker nisem sodeloval na tej tekmi proti Barceloni, saj sem bil v dobri formi in sem bil prepričan, da bi lahko pomagal svoji ekipi. To me boli, vendar pa se nisem predal in sem dosegal zadetke tudi po tej tekmi.

In kateri je bil najboljši?
Osvojitev Copa del Rey. Nisem zaigral v finalu, vendar pa je bil ta trenutek velik vir veselja ob osvojitvi mojega prvega naslova z Real Madridom. Veliko sem igral v tem tekmovanju, dosegal kar nekaj zadetkov, kot je bil naprimer zadetek v polfinalu proti Sevilli. Prav tako je bil odličen trenutek, ko sem dosegel zadetek v Lyonu v osmini finala Lige prvakov. V tej sezoni se je zgodilo veliko pozitivnih stvari. V Madrid sem prišel osvajat naslove in sedaj sem enega že osvojil, vendar pa se sam sedaj ne bom ustavil.

Mourinho pravi, da so ponavadi druge sezone vedno najboljše. Kako vi to vidite?
Sam mislim enako kot on, da bomo zelo močni v letošnjem letu. Ekipa je fantastična. Vsi se dobro razumemo med seboj. Imamo odličnega trenerja. Zelo sem optimističen glede naslednje sezone.

Ali ste že videli sebe, da boste zapustili Real Madrid?
Nikoli! Ponavljam, nikoli! Nikoli se ne predam v težkih trenutkih. To je moja filozofija. Vem, da ko ime nekdo tako srečo, da je del kluba, ki je tako pomemben kot je Real Madrid, da moraš biti pripravljen trpeti. To je del igre.

Kateri je bil ključ do spremembe vašega položaja v Real Madridu?
To je bilo enostavno. Trener mi je dal samozavest in mi je omogočil, da sem zaigral na več zaporednih tekmah. Sam sem prišel v Real Madrid dosegati zadetke ter zaradi spektakla. Rad ugodim ljudem. V Real Madridu počnem to, kar sem delal v Lyonu, vendar to delam še boljše!

Kako vidite prihajajočo sezono? Kakšni so vaši cilji?
Prva stvar, ki si jo želim je ta, da bi bil v dobri fizični formi, tako da bi lahko dal od sebe le najboljše čez celotno sezono. Zaradi tega že sedaj delam na tem vse kar je mogoče. 11. julija bom pripravljen na boj. Nimam merila pri ciljih koliko zadetkov bom dosegel. Kar hočem je to, da bi imel odlično sezono. Vem kaj bom izboljšal in zato bom dosegel veliko zadetkov.

Prav tako, radi asistirate za zadetek …
Ja, to je res, da sem asistiral pri veliko zadetkih v lanski sezoni. To je prav tako tudi nekaj, kar mi je všeč. Dobra podaja je lahko lepa. Sam sem strelec, vendar pa že od časov, ko sem bil še majhen sem vedno, če sem videl svojega soigralca v boljšem položaju za zadetek, podal kot pa streljal. Verjamem, da mora biti napadalec sposoben narediti dve stvari: zadeti in asistirati. Nisem egoist.

Govori se  o možnih okrepitvah z Neymarjem ali Aguerom. Se bojite nove konkurence?
Bojim? (Smeh) Če bi me bilo strah, ker bi lahko prišel še en napadalec, potem bi takoj pustil nogomet. Ni me strah nobenega napadalca. No enega me je mogoče: Ronalda Nazaria de Lime. Če bi moral tekmovati z njim, bi bil zelo navdušen. Ampak sam osebno se ne bojim nobene nove konkurence, saj me ta samo še bolj motivira, da sem se še močnejši. Konkurenca je del vsake ekipe.

Vaš rojak Raphael Varane bo danes opravil zdravniški pregled in bo nato podpisal pogodbo z Real Madridom. On je bil priporočilo Zidana. Kakšne so vaše misli?
Že dejstvo, da je bil priporočen s strani Zidana pove vse. Verjamem, da je Varane pravilno izbral, saj dobiš samo enkrat priložnosti igranja v Real Madridu. Moraš izkoristiti takšno priložnost. Sam gam bom sprejel z odprtimi rokami. Lahko računa na mene, da bom govoril z njim in mu pomagal pri ustvarjanju novega življenja v Madridu.

Vi ste bili stari le 21, ko ste prišli sem in zato že veste, kako težko je zapustiti svojo državo in družino.
Seveda vem. Prav zaradi tega bom tukaj za Raphaela, če bo karkoli potreboval.

Kakšen vpliv je imel Zidane na vas v tej sezoni?
V začetku, ko sem prišel v Madrid, Zidane in jaz si nisva bila tako blizu, a normalno s časom, ki je minil sva razvila prijateljstvo. Govoriva po telefonu, vidiva drug drugega, mi pomaga in mi daje nasvete. V zadnji sezoni smo ga velikokrat videli na Valdebebasu. Zidane ve veliko o nogometu in zato nam njegova navzočnost med nami veliko pomaga.

Kakšno sporočilo želite poslati navijačem?
Rad bi jim povedal, da bomo skupaj doživeli veliko lepih trenutkov skupaj v prihajajoči sezoni in da se bomo borili za vse naslove, ki so v igri. Na osebni ravni bom storiti vse, da bi bil vreden tega kluba in tega dresa.

Uživajte v zadnjih dneh počitnic.
Hvala vam. Se vidimo 11. julija.