X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Realovi branilci najuspešnejši v La Ligi

Real Madrid je v sezoni 2010/11 dosegel največ zadetkov v La Ligi, potem ko so beli dosegli kar 102 zadetka, prav tako pa so Realovi igralci sprožili največkrat strel in sicer kar 708, ker je pomenilo 18 strelov na tekmo. Real Madrid je imel v pretekli sezoni v svojih vrstah tudi najboljšega strelca sezone, Cristiana Ronalda, vendar pa so k 102. doseženima zadetkoma svoje prispevali tudi branilci, saj so dosegli 10% vseh Realovih zadetkov v La Ligi, s čimer so dosegli največ zadetkov med vsemi branilci ostalih ekip španskega prvenstva.

Sergio Ramos, Carvalho, Marcelo so dosegli po 3 zadetke vsak, medtem ko je Pepe dosegel en zadetek. Španski reprezentant je svoj prvi zadetek v pretekli sezoni dosegel v 12. krogu La Lige na tekmi proti Athletic Bilbau iz enajstmetrovke na stadionu Santiago Bernabeu. Ramos je takrat zadel za vodstvo 3-1, tekma pa se je nato končala z rezultatom 5-1. Svoj drugi zadetek je Ramos dosegel v 34. krogu na tekmi proti Zaragozi, medtem ko je zadnjega dosegel teden kasneje na gostovanju pri Sevilli, kjer je Real slavil s kar 6-2.

Ricardo Carvalho je dosegel tri zelo pomembne zadetke, ki so prinesli ekipi največ točk. Prvi zadetek v pretekli sezoni in s tem tudi svojega prvega v dresu Real Madrida je dosegel v drugem krogu španskega prvenstva na tekmi proti Osasuni, ko je Portugalec dosegel edini zadetek na tekmi ter tako prinesel Realu še kako pomembne tri točke na začetku prvenstva. V 10. krogu je dosegel prvi zadetek na mestnem derbiju proti Atleticu, na tekmi, ki jo je nato Real dobil z 2-0. Svoj tretji zadetek v La Ligi je Carvalho dosegel v 24. krogu na tekmi proti Levanteju, ko je dosegel drugi zadetek pri zmagi Real z 2:0.

Marcelo, ki je stalno pomagal v napadu na levem boku ter tako vseskozi za nasprotnika predstavljal določeno mero nevarnosti, je prav tako kot Ramos in Carvalho dosegel tri zadetke v pretekli sezoni. Brazilec je prvega dosegel na tekmi z Espanyolom, kar je bil tudi edini na tekmi, kar je Realu prineslo tri pomembne točke, sploh potem, ko je bil že na začetku tekme izključen Casillas. V 26. krogu je branilec sodeloval pri visoki zmagi 7-0 nad Malago, potem ko je dosegel tretji zadetek na tekmi. Svoj tretji zadetek v lanski sezone La Lige je Marcelo dosegel na gostovanju pri Villarrealu, kjer je Real slavil s 3-1. Pepe je pomagal napadu tako, da je dosegel en zadetek in sicer je bil ta na tekmi proti Real Sociedadu na Anoeta, kjer je Real zmagal z 2-1. Cristiano Ronaldo je izvajal prosti strel, žoga pa je nato v živem zidu zadela Pepeja v hrbet in nato končala v nasprotnikovi mreži.

Deset zadetkov Realove obramba je prineslo ekipi kar nekaj pomembnih točk, vendar pa so branilci Reala s tem bili tudi najučinkovitejši izmed vseh ekipi La Lige. Na tej lestvici so na drugem mestu končali branilci Barcelone, Athletica in Seville s šestimi zadetki, potem pa sledita Villarreal s štirimi zadetki in branilci Valencije, ki so dosegli tri zadetke.