X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Raphaël Varane

Raphaël Varane (25-04-1993) je branilec z obetavno prihodnostjo in z že odlično sedanjostjo. Čeprav je šele dopolnil 18 let, si je nogometaš že pridobil naklonjenost evropskega nogometa v svoji prvi sezoni med člani. Njegova višina (191 cm) mu dovoljuje, da kraljuje v zračnih dvobojih, njegova vsestranskost ga naredi solidnega branilca ali centralnega vezista, njegova eleganca se kaže preko tega, da je v celotni sezoni prejel le dva rumena kartona, njegova hitrost, predvidevanje, preigravanje in zrelost so ga naredili za enega od najpomembnejših igralcev Lensa, kar mu je prineslo tudi kapetanski trak, ki ga je nosil na predzadnji tekmi proti Arles-Avignonu.

Varane prihaja iz akademije Lensa, ki velja za eno od najboljših akademij v Franciji v zadnjih letih. Njegova starša prihajata iz karibskega otoka Martinik, ki spada pod Francijo (njegov oče je bil rojen v Le Morne-Rouge). Novi branilec Real Madrida je v zadnji sezoni igral na 23. ligaških tekmah, pri čemer jih je kar 22-krat tudi začel v prvi postavi. Kljub temu, da je branilec, je dosegel tudi dva zadetka na gostovanjih in sicer proti Caenu in Monacu (obe tekmi sta se končali z remijem 1-1).

Varane je debitiral v prvi ekipi Lensa pri zmagi 2-0 proti Montpellierju 6. novembra 2010. Tri tedne kasneje (15. krog) si je pod vodstvom trenerja Jean-Guya Wallemimea že prislužil mesto v začetni enajsterici in ga tudi zadržal, ko je na klop Lensa prišel novi trener Laszl Boloni. Nekdanji nogometaš in sedaj trener akademije Lensa, Eric Assadourian, je novega branilca Reala opisal kot: “igralca na najvišji ravni, ki se počuti udobno na igrišču, tako taktično kot tehnično. Prepričan sem, da mu bo uspešen.” Njegov novi soigralec Sergio Ramos bi mu lahko bil vzor v Real Madridu, potem ko je nekdanji Sevillin branilec podpisal z Realom prav tako po svoji prvi sezoni v prvi ekipi in je od takrat naprej postal pravi vodja belih na igrišču in eden od ljubljencev navijačev.

Raphaël Varane je na mednarodnem prizorišču debitiral na prijateljski tekmi U-18 med Francijo in Dansko 24. avgusta (2-0), pri čemer je Varane dosegel zadnji zadetek. Po le drugi tekmi v reprezentanci do 18 let je napredoval v reprezentanco U-21, za katero je odigral že tri tekme, med drugim je drugo odigral proti mladi reprezentanci Španije za katero so igrali tudi trije Realovi igralci: Sergio Canales, Nacho Fernandez in Juan Carlos. Francija je na stadionu Auguste-Delaune (Reims) slavila s 3:2.

STATISTIKA RAPHAËLA VARANA
KLUB SEZONA LIGA POKAL SKUPAJ
ŠT. TEKEM GOLI ŠT. TEKEM GOLI ŠT. TEKEM GOLI
Lens 2010/11 23 2 1 0 24 2