X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Higuain

Gonzalo Higuain je samo pred začetkom južnoameriškega tekmovanja Copa America spregovoril za španski športni dnevnik As.

Ali je Copa America prvi pravi test Batistove Argentine?
Upajmo, da smo dobro pripravljeni, da bi lahko osvojili naslov, ki ga nismo osvojili že zelo dolgo časa. Dejstvo, da igramo v Argentini nam daje prednost, saj bomo okoli nas imeli svoje navijače in to bomo poskušali tudi izkoristiti. Vsaka tekma je nekaj posebnega in zato moramo uživati ter igrati na zmago.

Argentina ni osvojila naslova vse od leta 1993. Ali je zato prisoten velik pritisk?
Imamo vse pogoje, da tokrat osvojimo naslov, nenazadnje smo domačini, imamo iluzijo naših navijačev in v ekipi imamo odlične igralce in zato je potrebno zmagati po tako dolgem času.

Ali ste eden od kandidatov za zmago?
Zagotovo smo eden od kandidatov, nenazadnje imamo v reprezentanci kakovostne igralce, poleg tega pa igramo pred domačimi navijači in imamo veliko željo po osvojitvi naslova Copa America.

Je to priložnost za maščevanje za vse kar se je zgodilo v Južni Afriki?
Izpad na lanskem svetovnem prvenstvu je za nas še vedno boleča, zato smo se trudili delati zelo dobro in da bomo razveselili navijače. Smo dobra skupina, dobro se razumemo in upajmo, da bomo lahko uresničili svoje sanje.

Vaša prva nagrada je bila za vaš vpoklic Batiste po operaciji hrbta?
Bila je dvojna sreča, saj je bilo nekoliko bojazni, da zaradi poškodbe ne bi bil dobro pripravljen za Copa America.

Ali sete dvomili o svoji prisotnosti na Copa America?
Izrazil sem upanje, da bom lahko bil pripravljen, vendar pa nisem vedel z gotovostjo. Kljub temu pa je bilo jasno, da imam zaupanje trenerja in upam, da se vrnem na igrišče z vso njegovo podporo.

Kako si predstavljate vašo prihodnost? Govori se o tem, da se bo Real Madrid okrepil z Neymarjem, Agüerom … Ali vidite sebe v dresu Real Madrida tudi v naslednji sezoni?
Sedaj sem z glavo samo pri argentinski reprezentanci in po končanem prvenstvu Copa America bomo videli kaj se dogajalo. Moja želja je, da bi nadaljeval. Hočem osvojiti še več naslovov in čutim naklonjenost navijačev. Nič ni boljše kot pa je biti v največjem klubu na svetu.

Ali vas moti, da se govori o vašem odhodu iz Madrida, ker naj ne bi bili v načrtih Mourinha?
Ko sem prišel se spomnim, da sem bil pripravljen na igranje, vendar pa je to bil Real Madrid. In takrat nisem čutil nobenega pritiska, saj sem vedel, da sem v najboljši ekipi na svetu. Moj oče mi je rekel, da bo prišel moj čas: “Bodi tiho, brez panike, če so te kupili, te niso zastonj.” Resnica je, da sem na začetku igral več, kot pa sem si sam predstavljal da bom. Jasno, da ekipa kot je Real Madrid, s toliko kakovostnimi igralci, moraš delati prav vsak dan, da si izboriš svoje mesto v ekipi. V zvezi z Mourinhom lahko rečem le to, da sem mu zelo hvaležen, saj je bil zelo dober do mene. O njem lahko povem le lepe stvari.

Torej ste zadovoljni v Real Madridu?
Zelo sem srečen. V zadnji sezoni sem osvojil Copa del Rey in sem igral z zvezdami s katerimi si nisem nikoli nisem mislil, da bom igral. Užival bom med nošenjem tega dresa dokler bo to trajalo. Imamo skromno moštvo. Smo združili in želimo doseči velike stvari, toda trenutno so v moji glavi druge sanje: biti prvak Copa America z mojo reprezentanco.