X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Ronaldo, Benzema in Higuain skupaj najboljši strelci v Evropi

Real Madrid ima pod vodstvom Joseja Mourinha izjemno nevarno in učinkovito trojico v konici napada. Pri tem je najbolj v pretekli sezoni izstopal Cristiano Ronaldo, ki je v španskem prvenstvu dosegel neverjetnih 40 zadetkov, medtem ko je Karim Benzema dosegel 15 zadetkov, Gonzalo Higuain pa je dodal še 10 zadetkov, čeprav je bil kar velik del sezone poškodovan. Omenjena trojica je tako skupaj dosegla 65 zadetkov, kar je največ izmed vseh napadalnih triov v Evropi, poleg tega pa so Ronaldo, Benzema in Higuain skupaj dosegli kar dvakrat več zadetkov kot pa trije najboljši napadalci Milana in Borussije Dortmund, saj so napadalci v zadnjih dveh klubih skupaj dosegli “le” 32 zadetkov.

Zadnja sezona je bila uspešna za kraljevi klub na veliko načinov, vendar pa je zelo pomembno pri tem poudariti uspešnost Realovih napadalcev. Varovancem Joseja Mourinha je v pretekli sezoni na 38. prvenstvenih tekmah uspelo doseči kar 102 zadetka.

Od teh 102. zadetkov Real Madrida, se je potrebno še posebej zahvaliti trojici v napadu kraljevega kluba, saj so Cristiano Ronaldo, Karim Benzema in Gonzalo Higuain skupaj dosegli kar več kot polovico vseh zadetkov belih, potem ko so skupaj dosegli 65 zadetkov. S tem je Realov trio daleč pred vsemi ostalimi napadalnimi trojicami v Evropi. Še najbolj se je Realovemu trojčku približala trojica iz Barcelone, ki je skupaj dosegla 61 zadetkov, nato pa sledijo trije napadalci Bayerna München z 52. zadetki, Lilla s 47. zadetki in Manchester Uniteda s 44. zadetki, ki zaključujejo lestvico petih najučinkovitejših treh napadalcev v Evropi.

Če pogledamo omenjeno lestvico samo za ekipe iz španskega prvenstva vidimo, da triu Cristiano Ronaldo, Karim Benzema in Gonzalo Higuain poleg igralcev Barcelone niso mogli priti blizu niti napadalne trojice Sevilli, ki so dosegli 42 zadetkov, Valencije s 36. zadetki, Villarreala s 34. zadetki in Athletic Bilbaa z 29. zadetki.

Ekipa Skupno število zadetkov Napadalni trio in število zadetkov vsakega posameznika
Real Madrid 65 Cristiano Ronaldo (40), Benzema (15), Higuaín (10)
Barcelona 61 Messi (31), Villa (17), Pedro (13)
Bayern München 52 Mario Gómez (28), Muller (12), Robben (12)
Lille 47 Sow (25), Gervinho (15), Hazard (7)
Manchester United 44 Berbatov (20), Hernández (13), Rooney (11)
Udinese 44 Di Natale(28), Alexis Sánchez (12), Gustavo Denis (4)
Napoli 43 Cavani (26), Marek (11), Lavezzi (6)
Sevilla 42 Negredo (20), Kanouté (12), Luis Fabiano (10)
Sochaux 38 Ideye (15), Maiga (15), Boudebuz (8)
Arsenal 37 Van Persie (18), Nasri (10), Walcott (9)