X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Alfredo di Stefano praznuje 85. rojstni dan

Alfredo di Stefano je bil rojen 4. julija 1926 in tako danes živa Realova legenda praznuje že 85. rojstni dan. Častni predsednik Real Madrida je po mnenju mnogih najboljši igralec v zgodovini nogometa.

Alfredo di Stefano je bil rojen 4. julija 1926 v Buenos Airesu. Svojo nogometno pot je začel šele pri poznih 17-ih letih v četrti ligi, nato pa je napredoval v tretjo in nato še v prvo ligo. V prvi argentinski ligi je Alfredo debitiral leta 1946 z ekipo Hurricane. Tam je na plan prišel vsa njegova izjemna tehnika in talent, tako da se je leta 1947 vrnil nazaj v River Plate, s katerim je postal najboljši strelec prvenstva, ob enem pa je osvojil tudi argentinski naslov.

Splošna stavka je ohromila argentinski nogometni in tako se je leta 1949 Di Stefano pridružil Millonariosom iz Bogote, najboljši ekipi v Kolumbiji. To je bila resnično globalna ekipa, saj se je tam srečal z igralci kot so Rossi, Báez in Pedernera.

Leta 1953 je Di Stefano prišel v Real Madrid ter takoj zablestel. V belem dresu je prvič nastopil 23. septembra 1953 proti francoskemu Nancyu, nato pa je za kraljevi klub zbral kar 510 tekem ter pri tem dosegel kar 418 zadetkov. S kraljevim klubom je “Saeta rubia” osvojil osem ligaških naslovov, pet evropskih naslovov (današnje Lige prvakov), en naslov v španskem pokalu, en Interkontinentalen pokal, dve naslova latinskega pokala in še številne druge. Poleg tega je bil kar petkrat najboljši strelec španskega prvenstva in sicer v sezonah 1953/54, 1955/56, 1956/57, 1957/58 in 1958/59.

Di Stefano je imel prav tako tudi uspešno sezono kot trener, danes pa je častni predsednik Real Madrida.

V imenu slovenske Real Madrid navijaške skupnosti želimo Alfredu veliko zdravja ter še mnogo let ob spremljanju Real Madrida. Feliz Cumpleaños Alfredo di Stefano!