X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Arbeloa

Álvaro Arbeloa v včeraj v času svojega nogometnega kampa v Tres Cantos spregovoril v intervjuju za španski športni dnevnik Marca. Šestdeset otrok starih od 6 do 14 let sodeluje v prvem nogometnem kampu Arbeloa in zato jih je ob tej priložnosti Álvaro prišel kar sam pozdraviti.

Nova sezona se začne čez en teden. Kako se pripravljate na novo sezono?
Vedno se začne z velikim upanjem, da bodo stvari potekale dobro. Na osebni ravni je moja želja, da bi še napredoval, da bi igral dobro in da bi pri tem pomagal ekipi.

Obstajajo velika pričakovanja v drugem letu projekta Joseja Mourinha. Sam pravi, da je drugo leto pod njegovim vodstvom običajno najbolj uspešno.
Tukaj so vedno prisotna pričakovanja. To je normalno za to ekipo z igralci, ki jih imamo, da imamo velike izzive. Imam občutek, da bo letošnje leto odlično.

Ali sta La Liga in Liga prvakov glavna cilja?
Osvojitev naslovov v obeh tekmovanjih bi bila nagrada za vse nas. Težko je za Real Madrid glede na to, da je Barça osvojila La Ligo že tretje leto zapored, tako da se bomo borili, da jih zrinemo s prestola. Potem je tu še Evropa, kjer je “La Décima” (deseti naslov Lige prvakov, op.p.) še drug velik izziv.

Ali je pokalni naslov najlepši spomin na zadnjo sezono?
Da, to je bil zelo poseben trenutek in upajmo, da ga bomo lahko ponovili tudi v drugih tekmovanjih, kot so La Liga in Liga prvakov.

Ekipa je pripravljena se soočiti s temi velikimi izzivi, o katerih vi govorite.
To je jasno, da imamo odlično skupino igralcev in da se je ekipa okrepila z nekaterimi odličnimi igralci. Ekipa je še zelo mlada. Ni važno kako dobri so zdaj, ampak kako dobro lahko postanejo.

Ali je potreben širok kader ekipe za osvojitev trojne krone?
Trenutno je tako, da bolj kot imaš širok kader ekipe, več garancije imaš, da bo ekipa konkurenčna v vseh tekmovanjih.

Vi in Villa sta bila ena od glavnih igralcev iz obeh ekip, da naj bi prišlo do maščevanja med reprezentančno akcijo. Ali menite, da ste bili krivi? Ali je to vplivalo na vas na kakršen koli način?
No, morda v medijih Barcelone … Vsi vemo, da je bila to samo ena tekma in sam bom zato ostal izven te razprave. Na igrišču vsak opravlja svoje delo in zato moraš pozabiti na to, ali si krivi ali ne. Poskušam ohraniti razdaljo do okoliščin, ki bi lahko privedla do vojne medijev.

Ali vam je kaj žal?
Obstaja stavek, ki mi je zelo všeč: velikokrat je bolje, da ne daješ pojasnil, ker ti tvoji sovražniki ne bodo verjeli in ker jih tvoji pravi prijatelji sploh ne potrebujejo. Kakorkoli že, slika je tam za vsakega, da razmišljajo kaj želijo od tistega trenutka. Tisti, ki me poznajo vedo, kaj bi se zgodilo. Resnica je, da me ne skrbi, če je to škodilo moji podobi ali kaj podobnega.

Toda sedaj imate ugled grobega igralca.
Ne vem, ampak me ne skrbi. Mislim, da sem na dan finala Copa del Rey imel dobro tekmo, tako kot ostali moji soigralci in to je tisto česar se bom spomnjal.

Kaj je tako posebnega pri Mourinhu?
On je odličen trener in velik profesionalec. Je zelo zahteven in ve, kako to prenesti na svoje igralce.

Kaj menite o njegovi novi vlogi kot šef vsega?
V klubu, kot je to Real Madrid, je pomembno, da je trener pristojen pri odločanju in da je odgovoren. Če je od odgovoren za določitev začetne postave, potem ve kaj hoče in kaj ekipa potrebuje. Menim, da je to boljši način za sprejemanje odločitev.

Ali kot igralec, ki je prišel iz Realove mladinske šole, razumete zakaj se ne uporablja mladih domačih igralcev namesto okrepitev kot sta Varane ali Altintop?
Tako je bilo že več zadnjih let. Prav tako se je to zgodilo v mojem času. Sedaj so jim dovolili, da so prej odšli iz kluba. Nekateri izmed nas smo bili več let v klubu in smo napredovali iz ekipe v ekipo, vendar pa ko smo prišli na prag prve ekipe nam ni bilo enostavno, saj so želeli, da bi ostali v drugo ligo. Pomembno je ustvariti dobre igralce in če mladi igralci, kot sta Sarabia ali Morata ne bosta dobila potrebnih minut v prvi ekipi, potem je najboljša stvar, da se jih pusti, da napredujejo v drugem klubu.

Ali se čutite cenjenega? Ali menite, da ima Mourinho zaupanje v vas?
Da, v pretekli sezoni sem igral veliko tekem in to je najboljši argument za mene, da se počutim pomembnega.

Kakšne so vaše misli o ideji Mourinha, da dodeli kapetanski trak igralcu v polju, da bi ta igralec lahko več pritiskal na sodnike?
Ne vem nič o tem. Lahko samo rečem, da je vloga Ikerja zelo pomembna in zelo reprezentativen za vse nas.