X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Coentrão

Fabio Coentrao je bil več kot očitno navdušen po podpisu svojo pogodbe z Real Madridom. Realova zadnja okrepitev je imela svoj prvi intervju z Realmadrid.com in RealmadridTV takoj po podpisu šest letne pogodbe.

Vedno ste rekel, da si želite igrati za Real Madrid, tako da so se vam morale sedaj uresničiti sanje.
Da, to je res. Vsak nogometaš sanja, da bi igral za Real Madrid. Sam sem si želel to že vse odkar sem bil otrok. Včasih sem si že predstavljal, da igram za to ekipo. Bile so moje sanje in te so se sedaj tudi uresničile. Upam, da si bom zaslužil kontinuiteto in pokazal ljudem, da sem pripravljen igrati tukaj.

Kaj je šlo skozi vaše misli, ko ste podpisali novo pogodbo?
Iskreno povedano nisem mislil na prav nič. Bil sem živčen. Biti tukaj s predsednikom in podpisati pogodbo je kot v sanjah.

Ali komaj čakate, da začne delati z Mourinhom?
Seveda. On je najboljši trener na svetu in za to je dobil tudi uradno potrditev. Ponosen sem, da bom imel priložnost delati z njim.

Morali boste tekmovati s kakovostnimi igralci za svoje mesto v ekipi, vendar pa je konkurenca dobra, saj zaradi nje igralec napreduje …
To je dobro, še posebej za Real Madrid. Ob kakovostnih igralcev, kot je to Marcelo, bi bilo to dobro za vsako ekipo. Trdo bom delo, da bi igral in tako bo tudi on. Vsak teden se bova potegovala za mesto in ekipa bo od tega imela koristi. To je vse kar je pomembno.

Vi že poznate špansko ligo po vaši neuspeli zgodbi v Zaragozi. Kakšno je vaše mnenje o njej?
To je zelo konkurenčna liga in ima veliko dobrih ekip. Komaj čakam, da bom lahko igral v prvenstvu in da ga tudi osvojim z Real Madridom, ki je najboljši klub na svetu.

Sočasno boste bili v ekipi z veliko igralci iz portugalske reprezentance, kar vam lahko olajša vaš proces prilagajanja.
Ja, verjamem, da mi bo to zelo pomagalo. Pravkar sem prišel v največji klub na svetu, kljub dejstvu, da je Benfica je prav tako pomemben klub, je še vedno čudno. Pomembno je, da imam tukaj prijatelje, saj bodo zato stvari lahko lažje zame.

S kom se najbolj veselite, da boste lahko igrali?
Sam sem navdušena nad vsemi s katerimi bom igral. Ta ekipa ima odlične kakovostne igralce in želim si deliti igrišče z vsemi od njih.

Kaj lahko prinesete Real Madridu?
Sam sebe smatram kot igralca, ki trdo dela. Poskušal bom vse storiti, da bi pomagal ekipi do zmag. To je moj najboljša kvaliteta. Prav tako pa lahko tudi tečem, streljam na gol …

Imeli ste ponudbe tudi od drugih ekip. Zakaj ste se odločili za Real Madrid?
Imel sem ponudbe drugih ekip, vendar pa sem si vedno želel, da bi bodisi podpisal za Real Madrid ali pa bi ostal v Benfici. Nisem hotel zapustiti ekipe iz drugih razlogov kot je odhod v Real Madrid.

Kakšne so vaše sanje za to sezono?
Želim zmagati v vse tekmovanjih v katerih bomo igrali.