X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid stavi na mladost

imageshack.us

Raphael Varane je star le 18 let

Real Madrid še naprej stavi na mlade. V zadnji sezoni je bila povprečna starost ekipe Joseja Mourinha nižja od 25. let in sodeč po starosti igralcev, ki so do sedaj okrepili klub, bo bo v letošnji sezoni povprečna starost ekipe že nižja. Ekipa Real Madrida 2011/12 bo tako še naprej kombinacija mladosti in izkušenj.

Trenutno je povprečna starost ekipe Real Madrida pod vodstvom Joseja Mourinha (29 igralcev) 24,8 let, s čimer je najmlajša v zadnjem desetletju kraljevega kluba. 30 ali več let sta trenutno stara le Casillas in Carvalho, medtem ko je 20 igralcev v ekipi starih 26 let ali manj.

imageshack.us

Nuri Sahin - 22 let

Po uspehu v lanski sezoni igralcev kot so Ozil, Di Maria in Khedira (od katerih nobeden ni bil starejši od 23 let), se je klub odločil, da nadaljuje s podpisi z mladimi igralci. Altintop (28 let), Callejon (24 let), Sahin (22 let), Varane (18 let) in Coentrao (23 let) imajo skupno povprečje 23 let, zaradi česar predstavljajo eno najmlajših generacij okrepitev v zadnjih letih.

Če pogledamo nazaj vidimo, da je bila klubska politika takšna, da se okrepi z igralci, ki so bili v povprečju stari 25 let, vendar pa so prihodi Cristiana Ronalda, Kakaja, Benzemaja in drugih igralcev spremenili ta trend in ga spustili na povprečje 23,7 let.

imageshack.us

Sahin in Hamit Altintop - 28 let

Raphael Varane je star le 18 let in dva meseca in je tako Florentinov (Perez, op.p.) najmlajši nakup. Na tem seznamu mlademu Francozu tesno sledi Sergio Canales in Sergio Ramos, ki sta bila oba stara 19 let, ko sta podpisali za klub. Sahin je prišel v klubu nekaj tednov pred francoskim centralnim branilcem, potem ko je bil nagrajen za nagrado za najboljšega igralca v sezoni 2010/11 nemške Bundesliga, prav tako pa je bil pred kratkim izbran za FIFA mladega igralca z najbolj obetavno prihodnostjo.

imageshack.us

Jose Callejon - 24 let

Ekipa, ki je v pretekli sezoni osvojila naslov Copa del Rey pričakuje, da bo v letošnji sezoni osvojila tudi La Ligo in Ligo prvakov. Kombinacija mladosti in izkušenj v ekipi bo ponovno igralo ključno vlogo pri uspehu ekipe Real Madrida.

imageshack.us

Fabio Coentrão - 23 let