X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Fabio Cannavaro končal bogato kariero

imageshack.us

Italijanski branilec Fabio Cannavaro, nekdanji kapetan Italije in nekdanji igralec Real Madrida, je danes pri 37-letih obesil nogometne čevlje na klin.

“Zelo sem žalosten. Nogomet mi v življenju pomeni vse in zato mi ni enostavno. Na žalost vsi pridemo do tega trenutka, ki se slej kot prej mora zgoditi. Moje koleno mi ne dovoljuje nadaljevanja,” je dejal Fabio Cannavaro medijem potem, ko se je vrnil iz Dubaja, kjer je nazadnje igral.

Cannavaro odhaja v zgodovino kot eden najboljših branilcev vseh časov, potem ko je nosil drese Napolija, Parme, Interja, Juventusa, Real Madrida in Al Ahlija. Poleg tega je Cannavaro vrsto let igral tudi za italijansko reprezentanco, s katero je leta 2006 kot kapetan postal tudi svetovni prvak. V dresu italijanske izbrane vrste je Cannavaro zbral kar rekordnih 136 nastopov.

Fabio Cannavaro je prišel v Real Madrid po osvojenem naslovu svetovnega prvaka z Italijo poleti leta 2006, kjer je oblekel dres s številko 5, ki je pred tem pripadal Zinedinu Zidanu. Cannavaro je v španski prestolnici preživel tri sezone ter v tem času tudi osvojil dva naslova La Lige in sicer v sezoni 2006/07 in 2007/08, leta 2008 pa je osvojil še španski super pokal. Leta 2006 ga je Mednarodna nogometna zveza (FIFA) kot edinega branilca v zgodovini proglasila za nogometaša leta za igre, ki jih je prikazal v dresu Juventusa in Real Madrida ter italijanske reprezentance, s strani francoske revija France Football pa je prejel tudi prestižno nagrado Zlato žogo. Cannavaro je tako v treh sezonah v dresu Real Madrida skupaj v vseh tekmovanjih odigral 116 tekem.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us