X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Šest domačih mladih igralcev, ki bodo potovali v ZDA

Vsako sezono je več domačih mladih igralcev, ki potujejo s prvo ekipo na priprave pred novo sezono. Jose Mourinho je tako pred lansko sezono s seboj na priprave vzel pet igralcev, v letošnjem letu pa jih bo vzel že šest. Zaradi Glede na to, da sta pred vrati tako svetovno prvenstvu U-20 kot tudi evropsko prvenstvo U-19, na priprave v Združene države Amerike ne bodo odpotovali nekateri igralci, ki bi sicer zagotovo bili, so pa zato dobili priložnost nekateri drugi, ki bodo prav tako upali, da kar se da najbolje izkoristijo dobljeno priložnost.

Jesé – napadalec
Diamant. Napadalec je bil ključni igralec ekipe Juvenil A pri osvojitvi naslova prvakov. Jesé je v pretekli sezoni prav tako že debitiral v Castilli pod vodstvom trenerja Torila, prav tako pa je že kar nekajkrat treniral s prvo ekipo pod vodstvom Joseja Mourinho. Jesé je zagotovo eden od biserov bele akademije, kar je opazil tudi portugalski trener prve ekipe. Prihodnost igralca s Kanarskih otokov je zaenkrat zagotovljena v Real Madridu, saj ima Jesé pogodbo do leta 2014.

Jesús – vratar
Zanesljiv. Po poškodbi Mejíasa je večino sezone začel v prvi postavi Castille. Za seboj ima že kar nekaj treningov s prvo ekipo Real Madrida, poleg tega pa mu je Jose Mourinho že namenil 13 minut na zadnji tekmi La Lige proti Almeriji (8-1), ko je zamenjal Dudeka.

Casado – levi bočni branilec
Brez dvomov. V Castilli je nesporno glavni igralec leve strani obrambe in ima pravi “top” v svoji levici. Je že treniral s prvo ekipo. Mourinho ga je med drugim že vpoklical za tekmo proti Racingu, vendar pa ni doživel prvenca.

Tomás Mejías – vratar
Prepričljiv. Velja največjega igralca akademije. V prihodnji sezoni bo bil po vsej verjetnosti tretji vratar prve ekipe. Svoj prvenec v prvi ekipi je doživel na Santiago Bernabeu proti Getafam (4-0).

Nacho Fernández – centralni branilec
Vsestranski. Nacho je edini igralec, ki je že pred lansko sezono bil na pripravah v ZDA. Gre za zelo vsestranskega igralca, ki lahko igra kot centralni ali bočni branilec. V prvi ekipi Real Madrida je debitiral proti ekipi Valencia in to kar v prvi postavi, poleg tega pa je odigral največ minut v prvi ekipi izmed vseh mladih igralec (142 minut).

Joselu – napadalec
Strelec. V zadnji sezoni je dosegel 14 zadetkov v dresu Castille. Glede na to, da bo Morata igral na evropskem prvenstvu U-19, je Mourinho za priprave preko luže vpoklical Joseluja. V prvi ekipi Real Madrida je debitiral proti Almeria, kjer je igral vsega šest minut, vendar pa je v tem času dosegel tudi svoj prvi zadetek v La Ligi in v dresu prve ekipe Real Madrida.