X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Štirje domači vratarji v prvi ekipi

Pod vodstvom Joseja Mourinha v Los Angelesu delajo kar štirje vratarji iz Realove domače akademije. Casillas, Adan, Tomas Mejias in Jesus sestavljajo vratarje prve ekipe Real Madrida, pri čemer je bil prvi izbran že tretje leto zaporedoma za najboljšega vratarja na svetu s strani IFFHS-a, medtem ko so ostali trije doživeli svoj uradni prvenec v prvi ekipi v pretekli sezoni. Nazadnje je imel Real Madrid štiri vratarje iz akademije v prvi ekipi v sezoni 1985/86, ko so branili vrata kraljevega kluba Augustin, Ochotorena, Garcia Remon in Miguel Angel.

Casillas, Adan, Tomas Mejias in Jesus so še enkrat dokazali, da je Real Madrid najboljše mesto, da postaneš vratar. “To je unikatno v svetu nogometa,” je nedavno povedal Mourinho. “Ne poznam nobene druge ekipe, ki bi imela tri ali štiri vratarje iz svoje akademije. Prav tako predstavljajo tri različne generacije igralcev. Eden od njih je najboljši na svetu. Drugi je napredoval z mesta tretje vratarja na mesto drugega vratarja. Naša dva najmlajša vratarja sedaj trenirata z nami, nato pa se bomo odločili kateri bo naš tretji vratar in kateri bo vsak teden igral za Castillo.” Trener je vedno zelo hvalil Casillasa, medtem ko je ostalimi tremi dal v prejšnji sezoni možnost za njihov debi v dresu prve ekipe.

Iker Casillas je popoln vzgled za vse vratarje v mladinskem pogonu Real Madrida. Svoj prvenec je Iker zabeležil v La Ligi 12. septembra 1999 proti Atletic Bilbau na San Mamesu in vse od takrat piše zgodbo v analih zgodovine Real Madrida. Casillas je z Real Madridom osvojil dva naslova Lige prvakov, štiri naslove La Lige, dva Kontinentalna pokala, en naslov evropskega super pokala in en naslov Copa del Rey, medtem ko je v dresu španske reprezentance osvojil še evropsko (2008) in svetovno (2010) prvenstvo. Njegova zbirka naslovov pa dopolnjuje še nešteto osebnih priznanj.

Antonio Adan je trenutno drugi vratar v ekipi Joseja Mourinha. V Realovi akademiji je vse od 13 let in svoj prvenec v dresu prve ekipe je doživel 8. decembra 2010 proti Auxerru v Ligi prvakov ter je pri tem ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Poleg tega je odigral tudi celotno tekmo proti Levanteju v La Ligi in praktično celi tekmi proti Espanyolu in Getafam, kjer je prav tako tudi ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Na povratni tekmi osmine finala Copa del Rey proti Levanteju pa je prejel samo dva zadetka. Skupno je v prvi ekipi Reala odigral 411 minut (269 v La Ligi, 94 v Copi del Rey in 48 minut v Ligi prvakov) in pri tem v povprečju prejel zadetek na vsakih 205,5 minut. Adan je s špansko reprezentanco osvojil evropsko prvenstvo do 19 let leta 2006, medtem ko je v letošnji sezoni osvojil svoj prvi naslov s prvo ekipo – Copa del Rey.

Tomas Mejias je doživel svoj prvenec na tekmi španskega prvenstva proti Getafam, ko je zamenjal Adana. Na drugi strani pa je Jesus debitiral le dve tekmi po debiju Mejiasa in sicer na tekmi proti Almeriji. Vse to kaže na to, kar je že dejal Mourinho, “Menim, da bodo lahko gol ekipe branili vratarji akademije še veliko prihodnjih let.”