X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Alonso & Granero

imageshack.us

Po četrtem dnevu priprav v Los Angelesu sta pred novinarje stopila Xabi Alonso in Esteban Granero. Oba vezista sta pri tem izrazila svoje navdušenje, ki ga prinaša nova sezona, poleg tega pa sta hvalila prednosti ekipe v drugem letu pod vodstvom Joseja Mourinha.

Alonso
“Že poznamo ekipo LA Galaxya. Lani smo že igrali proti njim in zato lahko rečem, da so močna kolektivna ekipa, imajo pa tudi nekaj odličnih posameznikov, kot so to Donovan, Beckham in Juan Pablo Angel. Gre za pripravljalno tekmo.”

“Coentrão je pustil v nas zelo dober vtis. Že prej smo vedeli kdo je in smo se tako zavedali, da lahko prinese veliko dobrih stvari v ekipo. Je popoln in dinamičen igralec, ki lahko igra na več različnih igralnih položajih, kar je tudi vplivalo na njegov prihod v klub. Sahin se je nesrečno poškodoval, vendar pa smo iz vsega kar smo lahko videli, da je zelo dober igralec, kar nam prinaša nove možnosti na sredini igrišča. Že lansko odlično ekipo smo še dodatno okrepili. Smo samozavestni in sedaj moramo to pokazati tudi na igrišču.”

“Podoba in karizma Zidana je zelo pomembna. Delo, ki ga opravlja v ekipi opravlja odlično. Vedno sem ga občudoval že kot igralca in kot osebo. Njegova prisotnost v ekipi je zelo pozitivna.”

“Vedno se vse vrti okoli izboljšav in napredka. To je drugo leto tega projekta in to nam daje kontinuiteto. Drug drugega boljše poznamo, zato moramo samo še izboljšati nekatere vidike naše igre. Nismo obsedeni, vendar pa je normalno najboljše takrat, ko se osvojijo naslovi.”

imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us

Granero
“Že lani sem rekel, da sem v najboljši ekipi katere del sem bil kdaj in v letošnjem letu se je to še izboljšalo. Imamo vse pogoje za dobro sezono. Kontinuiteta projekta nam daje več možnosti v tej sezoni.”

“Prednost LA Galaxya bo ta, da so oni že odigrali več tekem. To je za nas pripravljalna tekma, vendar pa želimo, da bi ljudje uživali. Naši navijači so nas tukaj sprejeli zelo lepo in zato čutimo, da smo jim dolžni to. Želimo zmagati in zato se bomo tudi potrudili dati vse od sebe.”

“Ekipi so se pridružili mladi igralci, ki imajo že kar nekaj izkušenj in zato komaj čakajo, da bi bili uspešni v tej ekipi.”

“Sam sem v tem klubu že vrsto let in zato je privilegij, da tako veliko igralcev iz akademije trenira s prvo ekipo. Na letošnjih pripravah pred sezono je z nami pet mladih igralcev in imajo tako priložnost igrati z ekipo. Sam sem komaj kdaj dobil takšno priložnost, zaradi česar je to za njih velika priložnost in bi morali biti hvaležni za zaupanje trenerja v njih.”

“Kaka je zelo srečen. Popolnoma se je vključil v ekipo. Za razliko od lanskega leta bo sedaj z nami opravil celotne priprave pred sezono, tako da bo bil telesno boljše pripravljen. Je v dobri formi in zelo navdušen nad igranjem.”

“Sam delam podobno kot lani. Imam zaupanje trenerja in kluba. Novi igralci so prišli, medtem ko bodo nekateri odšli. Sam sem pripravljen. Vsi si želimo, da bi igrali v začetni postavi in zato bomo prav vsi pomembni tekom sezone.”

imageshack.us

imageshack.us imageshack.us imageshack.us