X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

LA Galaxy 1-4 Real Madrid

imageshack.us

Začetek priprav Real Madrida na sezono 2011/12 se je končal na enak način, kot se je končala zadnja sezona: z zmago. Beli so na stadionu LA Coliseumu premagali LA Galaxy s 4-1, pri čemer je Jose Mourinho uporabil dve različni postavi v prvem in drugem polčasu. Madridiste so s hitrim tempom igre od začetka naprej nadigrali svojega nasprotnika, kar so z zadetki potrdili Callejon, Joselu, Cristiano Ronaldo in Benzema. Poleg strelcev sta blestela tudi Kaka in Coentrao.

Callejon, Coentrao in mladinec Joselu so novi obrazi v začetni postavi Joseja Mourinha. Real Madrid je bil od samega začetka naprej skoncentriran na tekmo in ni dopustil nasprotniku, ki ima za seboj že kar nekaj tekem ameriškega prvenstva, veliko prostora. Beli so vseskozi vršili pritisk v napadu in si želeli doseči zadetek od samega začetka. Že v 3. minuti prvega polčasa je tako imel lepo priložnost za zadetek Marcelo. Sedem minut kasneje je Granero z odlično podajo na desnem krilu zaposlil Callejona, ki pa je nato izgubil dvoboj ena na ena z vratarjem Saundersom.

Kaka je bil v prvem polčasi glavni “playmaker” ekipe poleg Granera. Brazilski je bil hiter in je prehitel nasprotnike z lahkoto. V 24. minuti je Kaka skoraj zadel iz voleja, toda Saundersen je odbil žogo. Kaka je bil nedvomno najboljši mož na igrišču, poleg tega pa je odigral ključno vlogo pri prvem zadetku belih. Coentrao je ukradel žogo na levi strani in jo podal do Brazilca, ki je nato lepo videl po desni strani vtekajočega Callejona in ga zaposlil s fantastično podajo. Nekdanji igralec Realove akademija se je še enkrat soočil iz oči v oči s Saundersnom, vendar pa ga je tokrat rutinirano premagal in poskrbel za vodstvo kraljevega kluba.

Beli so bili nedvomno boljši od gostiteljev. Nekaj minut po zadetku je bil blizu zadetka znova Marcelo, potem ko je Brazilec streljal z desno nogo, a je Saunders še enkrat obranil mrežo LA Galaxya s spektakularno obrambo. V 40. minuti je Marcelo najprej ukradel žogo na sredini igrišča ter potegnil proti nasprotnikovemu golu, kjer je podal Joseluju na levi rob kazenskega prostora. Realov mladinec je nato sprožil strel in z nekaj sreče, potem ko se je žoga odbila od leve noge Beckhama, poskrbel za povišanje prednosti Real Madrida.

Ob polčasu je Jose Mourinho zamenjal kar devet igralcev, ki so začeli tekmo, saj sta od prve enajsterice na igrišču ostala le Callejon in Coentrao. Med drugim je na igrišče prišel nova okrepitev Reala Varane in tudi igralec Castille, Nacho. Kljub temu pa zamenjave niso vplivale na tempo igre in v 53. minuti je Real Madrid preko Cristiana Ronalda dosegel že tretji zadetek na tekmi. Ronaldo je premagal gostujočega vratarja Perka s spektakularen strelom z levico, potem ko je pred tem dobesedno osmešil obrambo Galaxya. Pet minut kasneje se je Real veselil že svojega četrtega zadetka, potem ko je Nacho lepo videl vtekajočega Coentrao na levem krilu, ta pa je nato z lepim predložkom v kazenski prostor serviral žogo na pladnju Benzemaju, ki mu ni bilo težko zadeti z glavo.

Kljub zaostanku pa se LA Galaxy ni nikoli predal, kot je tudi primerno za vodilno ekipo zahodne konference ameriškega prvenstva in ki ni izgubil že na svojih zadnjih 12. tekmah. Domači so vseskozi poskušali doseči vsaj tolažilen zadetek in njihova prizadevanja so bila nagrajena v 67. minuti, ko je Christman izkoristila odbitek po obrambi Adana.

Stadion: LA Coliseumu (Los Angeles, ZDA)
Sodnik: Jorge Fernández
La Galaxy 1-4 Real Madrid
Cristman 67.; Callejon 31., Joselu 40., Cristiano Ronaldo 53., Benzema 58.

Real Madrid: Casillas (Adán, 46.); Ramos (Arbeloa, 46.), Pepe (Albiol, 46.), Carvalho (Varane, 46.), Marcelo (Nacho, 46.); Granero (Xabi, 46.), Khedira (Cristiano, 46.), Coentrao (Casado, 74.); Kaká (Özil, 46.), Callejón (Jesé, 64.) in Joselu (Benzema, 46.).

LA Galaxy: Saunders (Perk, 46.); Franklin (Jordan, 46.), DeLaGarza, Berhalter (Thomas, 77.), Dunivant (Davies, 61.); Birchall, Beckham (Kirovski, 61.), Juninho (Keat, 70.), Donovan (Héctor Jiménez, 46.); Juan Pablo Ángel (Cristman, 46.; Barret, 77.) in López (Cardozo, 70.).

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us