X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Zidane

Zinedine Zidane je v intervjuju za Realmadrid.com in RealmadridTV spregovoril o prihajajoči sezoni. Novi nogometni direktor prve ekipe meni, da bo ekipa uspešna v tem letu.

Kakšni so bili vaši prvi dnevi kot direktor prve ekipe?
Vse je zelo drugačno od trenutka, ko sem bil igralec v ekipi. To je dobro. To je drugačno delovno mesto in sam se počutim drugače. Sedaj sem vesel. Se še učim in želim doprinesti nekaj klubu.

Kaj lahko Zidane doprinese Real Madridu?
To bo povedal čas. Imam izkušnje. Poznam ta klub in njegove vrednote. Bomo videli. Mladi igralci so se pridružili ekipi in prepričan sem, da jim lahko pomagam.

Kako vas je sprejela ekipa?
Od vseh sem prejel toplo dobrodošlico, prav tako tudi od tistih s katerimi sem igral in tudi od ostalih. To je nova ekipa. Ima zelo dobre mlade igralce. Odkrito povedano sem zadovoljni s tem, kako so me vsi sprejeli, tudi trener in vsi ostali. Vsi se počutimo udobno tukaj.

Kaj menite o Mourinhu kot trenerju?
Mogoče je Real Madridu v preteklosti manjkal trener kot je Mourinho. On ve vse o nogometu in ima tudi karakter. Ve kaj hoče za ekipo. Mogoče je ekipa potreboval nekoga kot je Jose. Ima zelo dobro moštvo s katerim bo lahko dosegel nekaj pomembnega. Vsi vemo, da igralci prihajajo v Real Madrid zmagovati in biti uspešen in Mourinho je kot nalašč za to.

Drugo leto Mourinha v kateri koli ekipi, so vedno njegova najboljša …
Njegovo prvo leto tukaj je bilo prav tako dobro, vendar bomo videli kako bo. Vemo kako težke bodo stvari, vendar pa poleg tega tudi vemo, kaj moramo storiti. Moramo zmagati vsako tekmo in vsako tekmovanje. V tem letu bomo s tem trenerjem doseli nekaj pomembnega.

Mourinho je dejal, da potrebuje samo še napadalca, da bo imel popolno ekipo moštvo.
Ekipa, ki jo imamo sedaj je že zelo dobra. On je trener in on ve kaj ekipa potrebuje. Delamo na tem. Še vedno je čas in bomo videli, kaj se bo zgodilo.

Je bil Coentrao drag za 30 milijonov €?
Ne. Dokazal je, da ve kaj mora narediti na igrišču. Vsakdo vedno pravi, da vsak igralec, ki ga pripeljemo, da je drag. To je normalno, ker je stal veliko vsoto, toda on je že dokazal, da je bil to pravičen znesek za vse kar lahko stori, kar pa ne pomeni, da je bilo to malo denarja.

Kaj menite o ekipi?
Imeli bomo težko leto, toda mislim, da bomo močni v vsakem tekmovanju. Vsako leto vidim močnejšo in mlajšo ekipo. To so mladi igralci, ki se morajo naučiti še veliko stvari, vendar pa mislim, da bomo osvojili nekaj v tem letu. Morali se bomo boriti, saj v nogometu ni nič enostavnega. Vedno se moraš boriti za nekaj in Real Madrid je pripravljen na to.

Kako se je ta ekipa izboljšala glede na lansko leto?
Naredili smo zelo dobro podpise, s katerimi smo okrepili našo sredino in napad. Imeli bomo še boljšo sredino.

Ekipa se je lani izboljšala svojo vrednost zaradi igralcev kot so Ozil, Khedira, Di Maria …
Ja, kot se to vedno zgodi. Prišli so v Real Madrid, da osvojijo nekaj in dokazati svojo vrednost. To so tudi storili in sedaj igrajo že v prvi postavi.

Ta ekipa si je v lanski sezoni zaslužila več kot le naslov Copa del Rey.
Da, kot vedno. Če pogledamo naš izkupiček v La Liga, kjer smo osvojili 92 točk, nam da tako misliti. Lansko leto je sedaj mimo. Moramo gledati naprej in se boriti. Bomo videli kaj bomo lahko osvojili v letošnjem letu ne gledamo za nazaj. Moramo se osredotočiti na naše priprave pred sezono. Pripravljamo se osvojiti nekaj pomembnega, nekaj kar bo zadovoljilo vse nas.

Leta 2012 bo deseta obletnica devetega naslova Lige prvakov. Prav vi ste v finalu dosegli neverjeten zadetek …
Da. Čas leti. Upam, da ga bomo lahko osvojili tudi letos. To bo zelo pomembno za navijače in za klub prav tako. Lahko to storimo v tem letu. Zavedamo se težav, ki jih bomo imeli, vendar pa so te vedno prisotne. Upam, da bo eden od naših igralcev dosegel tako pomemben zadetek, kot je bil moj pred desetimi leti.

Kakšni so vaši občutki glede nove sezone?
Imam dober občutek o njej. Vsi ga imamo. Vsak dan gledam kako trenira ekipa in kar vidim se mi zdi zelo presenetljivo. Treningi so zelo intenzivni. Resnično sem vesel. Bomo videli kaj se bo zgodilo.