X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Casillas

Vratar in kapetan Real Madrida je zatrdil, da še ne razmišljajo o Barceloni, saj je prva tekma španskega super pokala še daleč.

Kakšni so občutki po prvih tekmah v ZDA?
Najprej moramo spoznati vse nove igralce. Tisti, ki so prišli na novo bodo zato potrebovali nekoliko dlje. Imamo zmagovalno miselnost in to je tisto, kar smo si želeli na teh pripravah pred sezono.

Kako vi vidite nove okrepitve?
Moral iti počasi. Te tekme ni potrebno analizirati za zelo pozitivne niti ne za negativne. Priprave pred sezono so zato, da se telesno dobro pripraviš in pri tem preizkusiš na tekmah. Še naprej se moramo dobro pripravljati na tekme, ki nas še čakajo.

Ali je prišlo do povečanja kakovosti ekipe?
Ne vem, kaj je merilo priprav pred sezono. Pomembno je, da so mladi igralci v redu in da se hitro prilagodijo ekipi, kljub njihovi mladosti.

Toda nove okrepitve so igrale na teh treh tekmah na visoki ravni …
Igralci morate storiti vse, da bi otežili delo trenerju pri odločitvah. Sliši se klišejsko, vendar pa je resnično. Imamo vsestranske igralce, ki lahko igrajo na več igralnih položajih. To je zelo uravnotežena ekipa z veliko možnostmi. Kljub temu, da je zelo mlada, ima ta ekipa zelo velik talent.

Ali gre res za pomanjkanje napadalcev kot trener pravi?
Če tako reče trener, potem že mora biti tako. Vsakogar, ki bo še izboljšal ekipo, bomo zelo veseli. Stanje teh mini priprav v ZDA je bilo zelo dobro.

Ali je naslov španskega super pokala velik psihološki motivacija za vas?
O tej tekmi bomo začeli razmišljati, ko bo čas za to. Ni potrebe, da bi o njej že sedaj razmišljali, kaj se bo dogajalo čez tri tedne. Moramo okrevati in razumeti naše telesne sposobnosti na igrišču.

Ali je mladost ekipe hendikep?
To je lahko dobro, ali pa je lahko slabo zaradi neizkušenosti, vendar pa mladi igralci, ki so prišli v klub, že imajo veliko izkušenj iz svojih prejšnjih ekip in reprezentanc. Oblikuje se ekipa za prihodnost in ta bo imela vrhunec nekje čez tri ali štiri leta.

Vas je Varane presenetil s svojo zrelostjo?
Na igrišču se ljudje veliko spremenijo. Izven igrišča je še vedno otrok, vendar pa leta ne razumejo nogometa.