X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

C. Ronaldo med nominiranci za najboljšega evropskega nogometaša leta

Cristiano Ronaldo je eden od treh kandidatov za nagrado za najboljšega evropskega nogometaša leta, ki jo podeljuje Uefa. Žirija, ki je sestavljena iz športnih novinarjev iz vsake od 53. članic Uefe, bo odločila, kateri igralec bo 25. avgusta na žrebu Lige prvakov v Monaku prejel to prestižno nagrado. Poleg Cristiana Ronalda sta v ožjem izboru ostala le še Xavi in Messi.

Pri Uefi (Evropska nogometna zveza) so zapisali v izjavi za javnost, da s to nagrado želijo nagraditi “najboljšega igralca ne glede na državljanstvo, ki se je boril v klubu, ki spada pod Evropsko nogometno zvezo (UEFA) v sezoni 2010/11.”

Igralci so bili ocenjeni glede na svoje igra v pretekli sezoni na podlagi iger v vseh tekmovanjih, prav tako pa tudi na podlagi svojih predstav v dresu reprezentanc. Cristiano Ronaldo je v pretekli sezoni za Real Madrid dosegel neverjetnih 53 zadetkov (40 v La Ligi, 6 v Ligi prvakov in 7 v Copa del Rey), poleg tega pa je 3 zadetke dosegel še v dresu portugalske reprezentance. S 40. zadetki v španskem prvenstvu je Portugalec prepričljivo osvojil nagrado Zlato kopačko 2010/11, ki jo prejme najboljši strelec evropskih nogometnih lig, potem ko je podrl dosedanji rekord Zarre in Huga Sancheza. Poleg tega je Cristiano dosegel tudi zmagoviti zadetek v finalu Copa del Rey, ki je Realu prinesel lovoriko v pretekli sezoni.

Zmagovalca bodo razglasili 25. avgusta na žrebu Lige prvakov v Monaku, je pa zato UEFA že razglasila nogometaše, ki so v elektronskem glasovanju novinarjev (izbirali so po tri najboljše: prvi je dobil pet točk, drugi tri in tretji po eno točko) osvojili mesta od 4. do 10.:
4. Andrés Iniesta – FC Barcelona (33 točk)
5. Falcao – FC Porto (17 točk)
6. Wayne Rooney – Manchester United (15 točk)
7. Nemanja Vidić – Manchester United (5 točk)
8. Zlatan Ibrahimović – AC Milan (4 točke)
8. Gerard Piqué – FC Barcelona (4 točke)
10. Manuel Neuer – FC Schalke 04* (3 točke)
* sedaj igralec FC Bayern München