X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

UEFA Mourinhovi pritožbi delno ugodila

Pritožbeni organ Evropske nogometne zveze (UEFA) je včeraj delno ugodila pritožbi trenerja Real Madrida, Joséja Mourinha, potem ko ga je disciplinska komisije kaznovala s petimi tekmami prepovedi vodenja in 50 tisoč € globe.

UEFA je sprva kaznovala Joséja Mourinha zaradi neprimernega vedenja na polfinalni tekmi Lige prvakov med Real Madridom in Barcelono (27. april 2011) ter zaradi ostrih izjav, ki jih je Portugalec izrekel po koncu omenjene tekme.

“Po zaslišanju vseh strani in pregledu dokazov smo se odločili preoblikovati izrečeno sankcijo. Kazen petih tekem prepovedi, z zadnjo tekmo izrečeno kot pogojno kazen v primeru kršitve pravilnika v naslednjih treh letih, smo spremenili v pet tekem prepovedi, s četrto in peto tekmo izrečeno kot pogojno kazen v primeru kršitve pravilnika v naslednjih treh letih. Denarna kazen v višini 50.000 evrov ostaja,” so zapisali na spletni strani Evropske nogometne zveze (UEFA).

Pri tem je potrebno vedeti, da je Mourinho eno tekmo prepovedi vodenja že odslužil na povratnem srečanju na Camp Nouu v lanski sezoni Lige prvakov, kar pomeni, da ne bo smel sedeti na klopi kraljevega kluba na dveh naslednjih evropskih tekmah.

Poleg tega je UEFA zavrnil pritožbo, ki se nanašajo na 20.000 € globe, ki jo je moral plačati Real Madrid zaradi neprimernega vedenja navijačev Real Madrida na isti tekmi.

Real Madrid in Mourinho se lahko sedaj v desetih dneh na izrečeno obsodbo pritožita na mednarodno sodišče za športno arbitražo (CAS).