X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Leicester City 1-2 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid je zmagal še petič zaporedoma v pripravljalnem obdobju na novo sezono, potem ko je tokrat, še zadnjič v Evropi pred odhodom na azijsko turnejo, z 1-2 premagal Leicester City. Real Madrid se je na teh petih tekmah pokazal kot resna ekipa, z dolgo klopjo, kjer imajo prostor tudi mladi igralci ter z kompaktno igro, ki vsebuje veliko priložnosti na vseh igralnih položajih.

Mourinho je za začetek na igrišče poslal zelo spremenjeno postavo glede na prejšnje tekme ter na ta način dal priložnost tudi nekaterim, ki so igrali nekaj manj minut v pripravljalnem obdobju. Tako so v prvi enajsterici med drugim namesto Cristiana Ronalda, Özila, Alosna ali Casillasa, dobili priložnost Varane, Albiol, Granero in Adan. Callejón in Coentrão sta začela vsak na svojem krilu, kjer sta lepo sodelovala s Kakajem, zaradi česar je Real Madrid prevladoval in ob enem preprečeval Leicesterju svojo igro, zaradi česar so domači iskali priložnost iz protinapadov.

V prvih 45. minutah je imel Real Madrid tri čiste priložnosti za vodstvo z 0-1, čeprav je vse kazalo, da se bo prvi polčas končal s prijateljskim rezultatom 0-0. V 43. minuti je Marcelo podal dolgo žogo v konico napadu proti Benzemaju, kjer je domači centralni branilec Mills naredil napako, potem ko mu z glavo ni uspelo izbiti žoge, kar je izkoristil Francoz v dresu Real Madrida, ki je najprej lepo iz igre vrgel vratarja Schmeichela ter podal do Callejón, ki mu ni bilo težko popeljati beli balet v vodstvo.

Drugi polčas sta obe ekipi začeli z drugima barvama dresov. Jose Mourinho je med drugim v igro poslal tudi Casillasa, Özila, Cristiana Ronalda in Xabi Alonsa, medtem ko so iz igre odšli Kaka, Adan, Granero in Callejón. Domači so se ob podpori navijačev nekoliko opogumili in nekoliko bolj intenzivno vršili pritisk proti vratom Real Madrida. Tako je v 48. minuti Bamba nevarno streljal z glavo, vendar pa je Casillas obranil njegov strel.

Real si je na drugi strani vse bolj prizadeval tudi sam zadeti in tako je bil v enem od napadov blizu zadetka Özil, vendar pa je njegov strel le za malo zgrešil cilj. V 62. minuti je Real odlično izpeljal hiter protinapad, ki ga je začel Xabi Alonso, sledila pa je odlična kombinacija Benzemja, Coentra in Marcela, pri čemer je Brazilec ob zaključku streljal, a je zadel vratnico, vendar pa je bil na pravem mestu ob pravem času Benzema, ki je iz težkega položaja povišal prednost kraljevega kluba. Po še drugem zadetku se je Mourinho odločil za nove zamenjave, tako da je svoje prve minute v tej sezoni dočakal tudi Higuain, ki je zamenjal odličnega Karima Benzemaja. Prav tako pa sta v igro prišla Pepe in Arbeloa, namesto Marcela in Khedire.

Glede na to, da je bila tekma praktično že odločena, je Mourinho dal priložnost tudi mlademu Jeseju, ki je zamenjal Coentrãa, nekaj ​​trenutkov kasneje pa je v igro vstopil še Nacho namesto Albiola. Na drugi strani je tudi Leicester posegel po številnih zamenjavah, zaradi česar je tempo igre nekoliko padel. Real Madrid si je tako umirjeno kontroliral potek srečanja ter bolj kot ne samo še čakal na zadnji sodniški žvižg, medtem ko je domača ekipa vseskozi upala po vsaj enem zadetku. Njihovo upanje je obrodilo sadove v 89. minuti, ko je Dyer z močnim strelom od blizu, po podaji iz avta, razveselil domače navijače. Za kaj več pa je domačim tudi zmanjkalo časa, tako da se je Real Madrid odpravil na Kitajsko z novo zmago v žepu.

Stadion: King Power Stadium (Leicester, Velika Britanija)
Sodnik: Andre Marrier
Leicester City 1-2 Real Madrid
Dyer 89.; Callejón 43., Benzema 62.

Leicester: Schmeichel; Peltier, Mills (Ledger, m.44), Bamba, Konchesky (Ball, m.75); Danns (Waghorn, m.75), Wellens (Michael Johnson, m.46), Abe (Oakley, m.75); Vassell (Dyer, m.75), Gallagher (Andy King, m.46) in Nugent (Howard, m.75).

Real Madrid: Adán (Casillas, m.46); Sergio Ramos, Albiol (Nacho Fernández, m.80), Varane, Marcelo (Arbeloa, m.63); Khedira (Pepe, m.63), Coentrao (Jesse, m.70), Granero (Xabi Alonso, m.46), Kaká (Ozil, m.46), Callejón (Crisitano Ronaldo, m.46) in Benzema (Higuaín, m.63)

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us