X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Álex Fernández, Morata in Carvajal evropski prvaki do 19 let

Španija je svojo prevlado v nogometu pokazala tudi na evropskem prvenstvu do 19 let. V španski reprezentanci so se tako z novim naslovom okitili tudi trije igralci Real Madrida in sicer Morata, Alex Fernandez in Carvajal, čeprav lahko tudi kapetana reprezentance do 10 let, Pabla Sarabio, štejemo za Realovega igralca, saj je vse do letošnje sezone branil barve mladinskih ekip kraljevega kluba. Mladi Španci so v finalu po podaljških s 3-2 premagali vrstnike iz Češke, poleg tega pa je Morata postal najboljši strelec prvenstva s šestimi doseženimi zadetki.

Carvajal, Morata in Alex

Španska reprezentanca do 19 let je osvojila naslov evropskih nogometnih prvakov, potem ko je v finalu prvenstva v Chiajni v Romuniji po podaljških s 3-2 (redni del se je končal z 1:1) premagala češke vrstnike. Od Realovih igralcev sta v finalu zaigrala Morata in Alex, medtem ko Carvajal ni zaigral, saj je bil poškodovan.

Alvaro Morata

Carvajal

Pablo Sarabia

Finale:

Češka (2): Thomas Koubek, Jakub Brabec, Adam Janos, Thomas Kalas, Kaderábek Pavel Jiri Skalak (min. 79, Patrik Lacha), Thomas Jelecek, Ladislav Krejci, Tomas Prikryl (min. 102 (TE) Antonín Fantis), Martin Hala, Roman Polom (min. 36, Martin Sladky.)

Španija (3): Edgar Badia, Sergi Gomez, Ignasi Miquel, Jon Aurtenetxe Ruben Pardo, Alvaro Morata, Alex (min. 54 Campaign) Pablo Sarabia (min. 78, Muniz), Albert Blázquez, Juanmi (min. 53, Paco Alcácer), Gerard Deulofeu.

Alvaro Morata prvi strelec turnirja

Alvaro Morata se je zapisal v zgodovino na evropskem prvenstvu U-19 v Romuniji. Napadalec Real Madrida Castille je bil najboljši strelec turnirja s šestimi doseženimi zadetki in toliko zadetkov še ni uspelo doseči nobenemu igralcu v desetih letih zgodovine turnirja.

Za Alvarom Morato je odličen turnir evropskega prvenstva U-19 v Romuniji. Mladi napadalec je na svoji prvi tekmi prvenstva proti Belgiji takoj dosegel prvi zadetek, nato pa je na drugi tekmi proti Srbiji dosegel že hat-trick, kar je občutno pomagalo Španiji do zmage s 4-0. Na tretji tekmi Morata ni zaigral proti Turčiji, saj mu je selektor namenil nekaj počitka, je pa zato znova zatresel mrežo v polfinalu proti Irski, ko se je dvakrat vpisal med strelce.