X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Guangzhou Evergrande 1-7 Real Madrid

imageshack.us

Šest zmag na šestih tekmah. Priprave Real Madrida na turnejah v ZDA, v Evropi in na Kitajskem so popolne. Pred belimi je samo še ena pripravljalna tekma, preden bodo odigrali prvo tekmo v španskem super pokalu proti Barceloni in sicer se bodo beli v soboto pomerili s Tianjinom. Na teh turnejah je Real Madrid dokazal kot trdna ekipa in popolna ekipa je, kar gre zahvala tudi igralcem, ki so v poletnem času okrepili kraljevi klub.

Kot smo pričakovali po prihodu Real Madrida na Kitajsko, je bila današnja tekma pravi praznik za vse navijače, ki so prišli na olimpijski stadionu Tianhe, čeprav je bilo zelo vroče in je bila vlažnost kar 80 %. Kljub temu se je na tribunah zbralo kar 50,000 gledalcev, ki so med tekmo bolj navijali za bele, kot pa za domačo ekipo.

Samo šest minut po začetnem pisku sodnika je Sami Khedira dvignil na noge, potem ko je na levi strani najprej lepo prodrl Benzema, Francoz pa je nato poslal predložek v kazenski prostor kjer je bil v skoku najvišji Nemec, ki je z glavo dosegel svoj prvi zadetek v belem dresu. Tudi domači so bili zelo ambiciozni, telesno močni in nevarni, saj so si takoj želeli izenačiti, pri čemer je bil njihov najboljši igralec Muriqui. Hitri Brazilec je tako večkrat poskušal ogroziti vrata, ki jih je branil Iker Casillas. Kljub temu pa je bil Cristiano Ronaldo tisti, ki bi lahko dosegel drugi zadetek na tekmi, potem ko je v 25. minuti njegov strel le za las zletel preko vrat. Pet minut kasneje se je prednost Reala še povečala, potem ko je po odlični Khedire lepo zadel Özil. V 38. minuti se je prednost belih še povečala, potem ko je Benzema, ki je v pripravljalnem obdobju naravnost nezaustavljiv, z močnim strelom z roba kazenskega prostora zadel v daljši vratarjev kot. Pred koncem prvega polčasa je imel Ronaldo priložnost doseči še četrti zadetek, vendar pa je njegov zadetek preprečila prečka in tako je ostalo ob polčasu pri rezultatu 0-3 za Real Madrid.

Med polčasom je Mourinho posegel po prvi menjavi, potem ko je v igro namesto Ramosa vstopil Arbeloa. Samo tri minute po začetku drugega polčasa je Benzema izkoristil odlično podajo Marcela in tako dosegel svoj drugi in Realov četrti zadetek večera. Navijači na tribunah so ob vsakem dotiku žoge Ronalda želeli videti njegov zadetek in ta želja se jim je v 54. minuti tudi uresničila, potem ko je Portugalec s peto dosegel fantastičen zadetek.

Po zadetku Ronalda je Mourinho zamenjal osem nogometašev in sicer so Kaka, Coentrao, Higuain, Nacho, Albiol, Varane, Adan in Di Maria vstopili v igro namesto Callejona, Khedire, Ronalda, Ozila, Marcela, Benzemaja, Alonsa in Casillasa. 30 minut pred koncem tekme so si domači prizadevali doseči vsaj častni zadetek, vendar pa jim ni uspelo izkoristiti svojih priložnosti. Po odhodu Ronalda z igrišča je Kaka postal novi ljubljenec navijačev, ki so ob vsakem njegovem dotiku z žogo vzklikali njegovo ime.

Po številnih menjavah je tempo igre padel, vendar pa je Real obdržal posest žoge in si je vseeno prizadeval doseči še kakšen zadetek. Mourinho se je odločil, da bo znova dal nekaj priložnosti tudi igralcu Castille, Jeseju, ki je potreboval samo 20 sekund, da je zadel svoj prvi zadetek za prvo ekipo Real Madrida po Fantastični podaji Di Marie (0-6).

Angel di Maria je vseskozi predstavljal nevarnost za vrata domačih in tako se je tudi njemu v 83. minuti uspelo vpisati med strelce, kar je bil njegov prvi zadetek na prvi tekmi v tej sezoni. Tri minute pred zadnjim sodniškim žvižgom je domačim le uspelo doseči častni zadetek za 1-7, kar je zelo navdušilo njihove navijače. Real Madrid bo na Kitajskem odigral še eno tekmo in sicer se bodo beli v soboto pomerili z Tianjinom.

Stadion: Tianhe (Guangzhou, Kitajska)
Sodnik: Liao Guowen
Guangzhou Evergrande 1-7 Real Madrid
Yang Yihu 87.; Kedhira 7., Ozil 31., Benzema 39., 49., Cristiano Ronaldo 55., Jesé 71., Di María 84.

Guangzhou Evergrande: Yang Jun; Sun Xiang (Chen Jianlong, m.45), Feng Xiaoting (Chang Hongnan, m.45), Paulao (Li Zhilang, m.45), Cho Won-Hee (Tang Dechao, m.45); Jiang Ning, Zheng Zhi (Feng Yunyang, m.36), Li Yan (Shi Hongjun, m.73), Gao Lin (Wu Pingfeng, m.36, Yang Yihu, m.68); Darío Conca in Muriqui.

Real Madrid: Iker Casillas (Adán, m.60); Sergio Ramos (Arbeloa, m.45), Carvalho, Pepe (Jesé, m.70), Marcelo (Coentrao, m.60); Xabi Alonso (Albiol, m.61), Khedira (Varane, m.60), Callejón (Kaká, m.60), Ozil (Higuaín, m.60), Cristiano Ronaldo (Di María, m.60) in Benzema (Nacho, m.61).

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us