X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Tianjin Teda 0-6 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid je končal svojo pripravljalno turnejo s še eno prepričljivo zmago. Beli so zmagali vseh sedem prijateljskih tekem in gredo tako v prvo uradno tekmo, ki bo na sporedu 14. avgusta, na najboljši možni način. Priprave na novo sezono so se izkazala za odlične ne samo v luči rezultatov, ampak tudi v smislu priprav na novo sezono. Ekipa je trenirala zelo trdo tako v ZDA, kot tudi na Kitajskem, prav tako pa so se nove okrepitve zelo hitro prilagodile na ekipo, po drugi strani pa se preostali igralci počutijo veliko bolj udobno, samozavestno in ob enem vedo, kaj morajo storiti v vsakem trenutku na igrišču, potem ko je z njimi že eno leto dela z Mourinhom. Skratka, Mourinho in njegovi varovanci so izpolnili prvi cilj, ki je bil, da gredo v novo sezono v kar se da najboljši formi.

Mourinho je začel tekmo z zelo drugačno enajsterico, kot jo je uporabil na zadnjih prijateljskih tekmah. Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Iker Casillas, Pepe, in Marcelo so tako vsi začeli tekmo na klopi. Po drugi strani pa so zato v prvi postavi začela igralca Castille, Mejias in Jesé, kot tudi letošnja okrepitvi Rafael Varane in Fabio Coentrao ki je še enkrat več dokazala svoje sposobnosti igranja na igralnih položajih.

Jesé je bil tisti, ki je imel prvo lepo priložnost za zadetek, vendar pa je njegov strel blokiral branilec Tianjina. Kmalu zatem so beli dobili priložnost povesti iz enajstih metrov, potem ko so domači v svojem kazenskem na nepravilen način zaustavili Angela di Mario. Navijači so zahtevali, da naj strel iz bele točke izvede Kaka in Brazilec je nato tudi uspešno realiziral strel in tako popeljal Real Madrid v vodstvo. Kmalu po prvem zadetku so beli dosegli še drugi zadetek in sicer je Coentrao najprej ukradel žogo na sredini igrišča, nato pa v konici napada odlično zaposlil Di Mario, ki je najprej poizkusil z lobom preko vratarja, a je ta prebral njegovo namero, vendar pa je imel Argentinec po odbitku popravni izpit ter tako zadel v prazno mrežo za vodstvo 0-2.

Jose Moutinho je opravil svojo prvo menjavo že v 21. minuti, ko je v igro poslal Jesusa namesto Mejiasa, medtem pa si je ekipa kraljevega kluba v polju še vedno prizadevala povišati vodstvo. Malo pred koncem prvega polčasa je Portugalec na klopi Real Madrida opravil še drugi zamenjavo, potem ko je igro zaradi bolečin v hrbtu zapustil Sergio Ramos, saj Mourinho ni želel tvegati z njim, tako da je novo priložnost dobil igralec Castille, Nacho Fernandez.

Drugi polčas se je začel s tremi menjavami v taboru Real Madrida, potem ko so v igro vstopili Casillas, Khedira in Callejon namesto Jesusa, Di Marie in Xabi Alonsa. Callejon je kmalu po vstopu bil blizu tretjega Realovega zadetka, potem ko se je najprej odlično izkazal Higuain, ki je podal do Callejona, vendar pa je žoga po njegovem strelu zletel preko domačega gola. Tianjin je odgovoril preko Chen Taoa, ki je streljal z glavo ter bil tako zelo blizu znižanju rezultata, a je tudi on zgrešil.

V 56. minuti je Mourinho opravil naslednje štiri menjave, ko je na igrišče namesto Kakaja, Albiola, Arbeloe in Jeséja poslal Özila, Pepeja, Carvalha in Marcela. Ekipa si je v nadaljevanju ustvarila še več priložnosti za zadetek, vendar pa ni imela veliko sreče pred 67. minuto, ko je El Pipa Higuain dosegel tretji zadetek. Argentinec je takoj po zadetku odšel z igrišča in tako svoje mesto prepustil Cristianu Ronaldu, zaradi česar so bili nadvse navdušeni kitajski navijači. Ob enem je Mourinho namesto Coentraa poslal tudi Karim Benzemaja.

Ronaldo je potreboval le šest minut, da je dosegel četrti zadetek Real Madrida, potem ko je po lepi akciji z Özilom in Benzemajem dosegel svoj sedmi zadetek na sedmi pripravljali tekmi. Benzema je v nadaljevanju še enkrat dokazal zakaj je fantastičen napadalec, potem ko je dosegel dva zadetka, prvega v 80. in drugega v 81. minuti ter tako povišal prednost kraljevega kluba na visokih 0-6. Benzema je ob tem postal tudi najboljši strelec letošnjega pripravljalnega obdobja, potem ko je Francoz na sedmih tekmah zabil osem zadetkov, kar kaže na to, da bi lahko bila letošnja sezona njegova najboljša v Real Madridu.

S 13. zadetek na dveh tekmah na Kitajskem, je Real Madrida končal svojo turnejo na Kitajskem in se sedaj vrača v Madrid, kjer bo začel s pripravami na prvo tekmo španskega super pokala proti Barceloni, ki bo na sporedu že prihodnjo nedeljo na stadionu Santiago Bernabeu.

Stadion: Olimpijski stadion Tianjin – Water Drop (Tianjin, Kitajska)
Sodnik: Tan Lihai
Tianjin Teda 0-6 Real Madrid
Kaka (11m) 8., Di Maria 14., Higuain 68., Cristiano Ronaldo 74., Benzema 80., 81.

Tianjin: Song Zhenyu; Cao Yang (Nie Tao, m.20), Zoric, Liao Bochao (Xiang Zaobin, m.75), Bai Yuefeng; Chong-Gug Song, Wang Xinxin, Chen Tao, Li Weifeng (Wu weian, m.45); Yu Dabao (Hu Rentian, m.63), Luciano Olguín (Bilasco, m.31)

Real Madrid: Mejías (Jesús, m.20; Casillas, m.45); Sergio Ramos (Nacho, m.39), Varane, Albiol (Carvalho, m.58), Arbeloa (Pepe, m.58); Xabi Alonso (Kedhira, m.45), Di María (Callejón, m.45), Coentrao (Cristiano, m.68), Jese (Marcelo, m.58); Kaká (Ozil, m.58) in Higuaín (Benzemá, m.68)

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us