X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Benzema najboljši strelec pripravljalnega obdobja

Karim Benzema je začel svojo tretjo sezono v Real Madridu na najboljši možni način. Francoski napadalec je v dresu kraljevega kluba dosegel osem zadetkov na sedmih tekmah v pripravljalnem obdobju, potem ko so beli igrali tekme v ZDA, v Nemčiji, v Angliji in na koncu še na Kitajskem. Z osmimi zadetki je Benzema bil tudi prvi strelec Real Madrida v pripravljalnem obdobju, potem ko je dosegel zadetek več kot Cristiano Ronaldo.

Benzema je letošnje priprave na novo sezono začel z zadetkom proti Los Angeles Galaxyu. Svoj strelski pohod je nadaljeval v Evropi, kjer je dosegel dva zadetka v Berlinu proti Herthi Berlin in še enega v Angliji proti ekipi Leicester Citya. Sledila je turneja na Kitajskem, kjer je Francoz dosegel še štiri zadetke in sicer dva proti ekipi Guangzhou Evergrande in dva proti ekipi Tianjinu Teda.

Poleg vseh osmih zadetkov je Benzema na prav vseh tekmah zelo dobro sodeloval s preostalo ekipo in bil tako vključen v številne akcije Reala, ki so se končale z zadetkom, kar med drugim govori tudi podatek, da je na teh sedmih tekmah zbral štiri asistence oz. podaje, katerih rezultat so bili zadetki v gostujoči mreži.